Kaunas gyvena „Kaunas Jazz” ritmu

Nors lietus prieš pat šventinį „Kaunas Jazz“ savaitgalį, kuris įprastai prasideda penktadienį Vienybės aikštėje skambant varpams ir ant asfalto piešiant džiazą vaikams, gerokai išgąsdino, vis dėlto džiazo kerams neatsilaikė – lygiai 18 val. lietus baigėsi ir „Kaunas Jazz“ visiems miestiečiams dar kartą pranešė – džiazo fiesta prasidėjo.

„Sakėm, jeigu lis, bus ne tapyba, o akvarelė, – juokavo Antano Martinaičio dailės mokyklos pedagogė dailininkė Aušra Andziulytė, su kolegėmis į aikštę atsivedusi dailę pamilusius vaikus. – Tačiau lietus pabūgo ir viskas pavyko kuo puikiausiai: vaikai piešė su entuziazmu, net muzikos beveik negirdėjome", - juokėsi A. Andziulytė prie įspūdingo vaikų piešinio, kurio pagrindiniu leitmotyvu tapo po aikštę tarp spalvų vinguriuojanti pianino klaviatūra.

Tuo metu sausakimšoje aikštėje ir gretimame Karo muziejaus sodelyje varpais džiazavo Julius Vilnonis ir Kauno bigbendas, aikštėje meiliai spietėsi jaunimas, sodelyje tilpo ir mezginius jaukiai neriančios močiutės, atėjusios drauge su anūkėliais – visi, kurie norėjo panirti į laisvę teigiančią muziką arba tiesiog maloniai pasibūti.

Vėliau jau išsiskirsčius ant grindinio piešiusiems Irenos Mikuličiūtės dailės studijos vaikams, Kauno kolegijos studentams, į aikštę ėmė rinktis laukiantieji nemokamų lauko koncertų, o naujai suremontuotoje Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje salėje grupę „Roy Oliel Sextet“ iš Izraelio pristatė „Kaunas Jazz“ vedėjai – Indrė Jučaitė ir Alfredas Kukaitis.

„Kaunas – nuostabus miestas, esame sužavėti", – po pirmojo kūrinio pasisveikino Izraelio muzikantai. Regis, sužavėti liko ir klausytojai, negailėję džiazmenams komplimentų, aplodismentų ir atidaus klausymosi.

„Per „Kaunas Jazz“ esu laiminga“ – euforiškai šūktelėjo VDU medijų meną studijuojanti Renata ir nėrė pro Didžiosios salės duris. Mat po Izraelio muzikantų po nedidelės pertraukos į sceną jau lipo Gregory Porter iš JAV.

„Ar į „Combo“ važiuosi?, - bandėme spėti paklausti. „Kaipgi kitaip, žinoma! Turiu abonementą, – šūktelėjo atsigręžusi.

Taigi klube „Combo“ šiąnakt pasirodys „Malted Milk“ iš Prancūzijos, beje, šeštadienį visiems miestiečiams koncertuosiantys ir Vienybės aikštėje. O šįvakar aikštėje pasirodys „A.Spell“ iš Šveicarijos ir lietuviai „Club Session Live“.


Šiame straipsnyje: Kaunas JazzKauno bigbendas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Vien del jucaites dikcijos be dikcijos neimanoma gerai jaustis saleje...Taip pristatineti atlikejus- apgailetina! Negi nera tinkamesnes kandidaturos?????...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių