Kaunas neįsivaizduoja, kaip reklamuosis rusams

Gruodį startuos tiesioginiai skrydžiai Kaunas–Maskva, bet be kitąmet uždaromo Lietuvos TIC Maskvoje bus keblu skleisti informaciją apie Kauną.

Didėjantys turistų srautai iš Rusijos rodo, kad Lietuva jiems – ne tik tarpinė stotelė tarp Rytų ir Vakarų Europos miestų, bet ir potenciali vieta poilsiui. Tiesa, Kauno turizmo informacijos centras (KTIC) įspėja, kad koją naujiems skrydžiams gali pakišti tai, kad kitais metais Maskvoje uždaromas Turizmo informacijos centras (TIC), o be šio informaciją apie laikinąją sostinę skleisti bus kur kas sunkiau.

Skraidins ne tik verslininkus

„Turėdami labai platų skrydžių tinklą Vakarų kryptimi visada žvalgėmės ir analizavome skrydžių į Rusiją poreikį. Ji yra viena iš pagrindinių Lietuvos prekybos partnerių ir akivaizdu, jog visų pirma identifikavome Kaunas – Maskva skydžio poreikį verslui.

Istoriškai oro keliu buvo sujungtos Lietuvos ir Rusijos sostinės, bet žvelgiant iš visos Lietuvos perspektyvos, verslas ir ypač gamybos įmonės yra išsidėsčiusios centrinėje bei vakarinėje Lietuvos dalyje“, – naujo skrydžio krypties pasirinkimo motyvus lrt.lt paaiškino Kauno oro uosto gen. direktorius Arijandas Šliupas.

Direktoriaus tikinimu, kalbant apie patogumą keleiviams, Kauno oro uosto geografinė padėtis turi pranašumą lyginant su sostine, todėl esą žvelgiant visos Lietuvos mastu tiek verslui, tiek turizmui būtina išnaudoti visų trijų oro uostų infrastruktūrą, o Rusijos sostinė, pasak A. Šliupo, turi būti sujungta su visais trimis oro uostas.

Pasak Kauno oro uosto gen. direktoriaus, iš pradžių didesnė dalis turėtų būtų lietuvių, skrendančių į Maskvą, tačiau vėliau keleivių srautai iš Rusijos ir Lietuvos turėtų susivienodinti.

„O jeigu tranzito per Kauno oro uostą idėja įgaus pagreitį, rusų [atskrendančių į Lietuvą] gali būti ir daugiau. Tai tuo pačiu priklausys, kiek Lietuva bus įdomi Maskvos gyventojams kaip turistinė šalis“, – kalbėjo A. Šliupas.

Skrydžiai iš Kauno į Maskvą turėtų startuoti gruodžio viduryje. Keleiviai per kiek mažiau nei valandą bus skraidinami reaktyviniu 50 vietų lėktuvu į Domodedovo oro uostą.

Artėjančiu šventiniu laikotarpiu į Maskvą lėktuvas kils keturis kartus per savaitę. Po švenčių, pranešama, siekiama skrydžius organizuoti kasdien. Kaina į abi puses su mokesčiais prasidės nuo 398 litų.

Ir piktina, ir džiugina

Tuo metu Kauno regiono turizmo informacijos centro (KRTIC) direktorius Sigitas Sidaravičius kalbėdamas su lrt.lt pasidžiaugė būsima nauja kryptimi Kaunas – Maskva, tačiau tuo pačiu pabrėžė, kad šis skrydis gali būti ne toks populiarus dėl naikinamo Lietuvos TIC Maskvoje.

„Viena vertus, atidarinėjami pigūs skrydžiai ir stengiamasi aktyvinti rinkodarą, kita vertus, [žengiamas] visiškai nesuprantamas žingsnis. Galime atidarinėti daug reisų, tačiau kas iš to?

Pastebime padidėjusį iš Rusijos užklausimų skaičių ir norėtume turėti pakankamai įrankių darbui su Rusijos rinka, nes matome, kad tai yra perpektyvu.

Kokiomis priemonėmis skleisime informaciją [kai panaikins Lietuvos TIC Maskvoje], nelabai įsivaizduoju. Tai nesuvokiamas valstybės žingsnis“, – dėstė S. Sidaravičius.

Pasak KRTIC direktoriaus S. Sidaravičiaus, nebūtinai TIC yra turistų pritraukimo pagrindas, tačiau atleidžiami žmonės turėjo įdirbį, rinkoje daryta nemažai reklamos, kaip rusų turistus privilioti į Lietuvą.

Nuo kitų metų pradžios duris užverti turėtų septyni užsienyje šiuo metu veikiantys TIC: Barselonoje, Helsinkyje, Londone, Maskvoje, Paryžiuje, Romoje ir Varšuvoje. Berlyne veikęs TIC buvo uždarytas dar šią vasarą.

Skelbiama, kad Viešųjų pirkimų tarnyba rekomendavo sustabdyti Valstybinio turizmo departamento ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“ sutartį dėl TIC finansavimo. Nustatyta, kad pasirinktas netinkamas viešojo pirkimo būdas, todėl ieškoma kitų būdų finansuoti TIC veiklą.


Šiame straipsnyje: Kauno oro uostasTICturizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Deividas P.

Deividas P. portretas
Ka gi, reikės tada Sigitui Sidaravičiui ir co eiti į vaizduotės lavinimosi kursus, jog sugalvotų kažką naujo nei vaiduoklių apgyvendinimą lankytinuose objektuose. Būtų naudinga, jei kas sutvarkytų pagrindinį TIC tinklalapį, nes ten bardakas. Ar bent atkreiptų dėmesį į tai. Turi būti sutvarkyta Vikipedijos medžiaga apie Kauną ir panašiai. Juk Jūs nemanote, kad kas nors kitaip ieško info apie miestą, į kurį ruošiasi keliauti jei ne per internetą? Šūdini tie kasmet su naujomis reklamomis perleidžiami lankstinukai. Šūdini, nes nemokšiškai padaryti.

o ko

o ko portretas
čia jiems reikia? ar be jų tai mes žuvę? baikit vilioti juos, nes prisivilioję neatsikratysit su visomis pasekmėmis. Kad nereikėtų verkti, dar mažai bėdų turime su "skriaudžiamais" lenkais, tai dar ruskių batalijonai čia atsiras

senas Kaunietis

senas Kaunietis portretas
Boria Moisiejevas ir tas kalba lietuviškai,o kiek dar tokių???Senais L.Alėjos klęstėjimo laikais-rusams ji buvo kaip pasakų ir demokratijos oazė.Reklamos daug nereik,turizmas,Baltijos pajūris,Nida,Druskininkai ir t.t.Skaitau-nėra nieko blogo,jai kaimynai paliks savo pinigėlius mūsų krašte....norim to ar ne-jie vistiek artimiausi kaimynai ir čia nieko nepapūsim.Nereik leist,kad rūrentų per visus galus,bet kad turizmo ir prekybos pinigai,nusės pas mūsų,tai reik tik rankutes trint.....ale kadangi,kiek čia pinigėlių nesuplauktų,Lietuvos rykliam vis mažai ir mažai-tada aš nežinau.Jie svajoja apsirūpint save,vaikus,anūkus ir anūkų vaikus....na tada tenka patylėt,bo ir taip durnium paskaitys...tipo per daug rašau-ane???
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių