Kaunas pradėjo švęsti Valstybės dieną: oras pakoregavo planus

Vidurdienį Karo muziejaus sodelyje Kaune nuskambėjo salvės, skirtos paminėti Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Liepos 6-ąją kauniečių dar lauks ir kiti renginiai.

Planus pakoregavo oras

Liepos 6-osios vidurdienį Vytauto Didžiojo Karo muziejaus sodelyje kauniečius pasitiko tradicinė Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija. Grojant karinių oro pajėgų orkestrui, prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo padėtos gėlės. Apie Valstybės dieną paskelbė ir patrankų šūviai. Iš karto po ceremonijos centrinę miesto dalį užpildė atlikėjo Juliaus Vilnonio kariliono varpų muzikos koncertas.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Oras šiek tiek pakeitė vidurdienį planuotos šventės akcentus. Matyt, kad apniukęs dangus kiek išgąsdino ir pačius kauniečius.

„Nors dangus ir grasina lietumi, tačiau vis tiek su vyru turėjome čia ateiti. Be tradicinės Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonijos, tarsi neprasideda šventinė diena“, – tikino į Karo muziejaus sodelį atėjusi kaunietė Laima.

Planuota Vienybės aikštėje išskleisti milžinišką Lietuvos trispalvę, tačiau ši idėja atidėta vakarui, kai visoje šalyje bus giedama Tautiška giesmė. Organizatoriai tikino, kad skleisti didelę vėliavą tada, kai vėjuota, yra pavojinga, tačiau viliamasi, kad artėjant 21 valandai oro sąlygos pasitaisys ir vėliava galės laisvai suplazdenti, taip užpildydama erdvę šventine nuotaika.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Laukia daugiau renginių

Pirmadienio vakarą nuo 20 val. kauniečiai kviečiami į koncertą „Operos fejerija“ Kauno pilies prieigose. Valstybės dienos renginius vainikuos iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurioje bus Santakos garbės ženklais bus įvertinti pasižymėję miesto herojai, taip pat suteiktos Garbės piliečio regalijos legendiniam krepšininkui Modestui Paulauskui. Šventinį renginį vainikuos fejerverkai.

„Šventę Kaunas pasitinka pasiruošęs – miesto erdvėse plevėsuoja trispalvės, o kauniečių laukia gausi renginių ir turiningų veiklų programa. Liepos 6-ąją švęsime ne tik Valstybės, bet ir „Tautiškos giesmės“ dieną. Tradicija tapęs Lietuvos himno giedojimas bendruomenėse, šeimose, drauge su kaimynais ar draugais nuties simbolinį vienybės tiltą per Kauną, Lietuvą ir pasaulį“, – kalbėjo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Nomeda Prevelienė.

Drauge su viso pasaulio Lietuviais kauniečiai „Tautišką giesmę“ giedos 21 val. Ši graži iniciatyva tęsiasi jau vienuoliktus metus iš eilės. Kauno bendruomenės kviečia žmones burtis įvairiose miesto erdvėse – Jiesios piliakalnio (Napoleono kalno) papėdėje, prie Kauno pilies.

„Tautiška giesmė aplink pasaulį“ idėjos autoriai, atsižvelgdami į šių dienų situaciją, ragina patirti bendrystės jausmą giedant gryname ore, saugiais atstumais tarp žmonių, o tam rinktis siūloma simbolines erdves – prie miesto upių ar ant skirtingus jų krantus jungiančių tiltų.

Skelbiama, kad Tautiška giesmė skambės ir iš atgimusios Vienybės aikštės, kur SBA grupė kauniečiams dovanos išskirtinį renginį – ant 13 aukštų BLC verslo centro bus išskleista 3 krepšinio aikštelių – 1306 kv. metrų – dydžio vėliava. Rekordinės trispalvės plotis siekia 27 metrus, o ilgis – daugiau kaip 48 metrai. Vėliava sveria per 100 kilogramų.

Į renginius kauniečiai raginami atsinešti trispalves bei primygtinai laikytis saugių atstumų.

Taip pat Liepos 6-osios proga kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai apsilankyti Kauno miesto muziejaus padaliniuose.

Primename, kad Liepos 6-ąją viešasis Kauno transportas keleivius veža nemokamai, tad atvykus į šventę, nereikės sukti galvos, kur palikti automobilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vištos walmora\\\\\\///////

vištos walmora\\\\\\/////// portretas
Kas už tai,kad A.Kupčinskas grįžtu į Kauno mero pareigas,spaudžiam ŽALIĄ,kas ne RAUDONĄ.

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Oi šika į kelnias koncerviniai pakalikai,begėdiškai šmeižia gerb.merą Matijošaitį,kuris širdį atiduoda gražindamas ir atstatydamas koncervų suniokotą miestą.---Koncervai,asiliuko svajonė,vel okupuoti Kauną.Niekas jūsų nerinks,tik maža saujalė koncervinių nevispročių,bet jų mažuma.

kauniečiai

kauniečiai portretas
nebešvenčiame mieste, per daug tuščios pakazuchos ir per prievartą atslinkusių snukių. Tikra šventė - Kauno rajone
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių