Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunas prisijungė prie tarptautinio projekto „Gediminaičių kelias“

2013-09-04 08:51
DMN inf.
Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Tarp keturias valstybes suvienijusiame projekte „Gediminaičių kelias" dalyvaujančių miestų bus ir Kaunas. Tai galutinai paaiškėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Steponui Vaičikauskui ir Ukrainos vietos valdžių asociacijos „Gediminaičių kelias" prezidentui Mykolai Romanykui pasirašius memorandumą.

Šių metų gegužę penkių Ukrainos miestų – Lucko, Chotyno, Kamenec-Podolsko, Iliaslavo ir Ostrogo – merai pasirašė susitarimą dėl asociacijos „Gediminaičių kelias" įkūrimo. Šios asociacijos prezidentu tapo Lucko meras M. Romanykas.

Prisijungti prie šio projekto buvo pakviesti Vilniaus, Kauno ir Druskininkų miestai bei Trakų rajono savivaldybė. Pirmieji į šį kvietimą atsiliepė Kaunas bei Trakai. Vizito į Lucko miestą (Ukraina) metu Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas S. Vaičikauskas Kauno dalyvavimą šiame projekte įtvirtino pasirašydamas memorandumą. Šį dokumentą taip pat pasirašė ir Trakų rajono savivaldybės meras Vytautas Zalieckas, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

„Dalyvavimas šiame projekte – tai ne tik puiki galimybė Kaunui plėtoti turizmą, bet ir palanki proga visiems mums prisiminti savo istoriją ir kelias tautas vienijančius praeities įvykius bei tausoti istorinį paveldą", – po memorandumo pasirašymo kalbėjo S. Vaičikauskas.

Vizito į Lucką metu Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas S. Vaičikauskas net tik pasirašė memorandumą, bet ir visų kauniečių vardu pasveikino Lucko gyventojus miesto šventės, o visus ukrainiečius – Ukrainos nepriklausomybės dienos proga.

Memorandumą pasirašę miestai įsipareigojo plėtoti Gediminaičių dinastijos kultūrinį ir istorinį paveldą, sukurti tarptautinį turistinį maršrutą „Gediminaičių kelias" Baltarusijos, Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos teritorijose, pažymėti maršrutus konkrečiose vietovėse, prisidėti prie istorinių vietų, susijusių su Gediminaičių dinastija, atkūrimo ir atgaivinimo, kartu bendrai pristatyti turistinį maršrutą „Gediminaičių kelias" turizmo mugėse ir parodose Baltarusijoje, Lietuvoje, Lenkijoje, Ukrainoje ir kitose šalyse. Taip pat sutarta parengti ir Europos Tarybai pateikti paraišką dėl tarpvalstybinio kultūrinio turistinio maršruto sertifikavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų