Kaune bus statoma nauja bažnyčia

Prieš ketverius metus Kaune įkurtos šv. Jono Pauliaus II parapijos tikinčiųjų bendruomenė puoselėja viltį jau kitąmet pradėti statyti bažnyčią, kurią dar prieš keletą metų yra suprojektavęs architektas Algimantas Kančas.

Autoriaus sumanymu, šventovė turėtų įamžinti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį ir popiežiaus Jono Pauliaus II gimimo šimtmetį.

Šilainiuose įkurtoje šv. Jono Pauliaus II parapijoje gyvena maždaug 30 tūkst. žmonių. Prieš 4 metus pradėjusi burtis tikinčiųjų bendruomenė surinko lėšų, už kurias tais pačiais metais pastatė koplyčią. Čia iki šiol aukojamos mišios, vyksta renginiai, bendruomenės susibūrimai.

„Mes žiūrim, kad nebetelpam toj koplyčioj, mums iš tiesų reikia bažnyčios, nes nėra vietos, kur mums pasidėti, o mes tikrai labai norim ir vis sakom, klebone ar mes galim, o jis sako, tik darykit, kad ta ugnis nesibaigtų“, – pasakojo Kauno šv. Jono Pauliaus II parapijos viešųjų ryšių vadovė Diana Karvelienė.

Mes žiūrim, kad nebetelpam toj koplyčioj, mums iš tiesų reikia bažnyčios, nes nėra vietos, kur mums pasidėti, o mes tikrai labai norim ir vis sakom, klebone ar mes galim, o jis sako, tik darykit, kad ta ugnis nesibaigtų.

Parapijos klebonas sako, kad bažnyčios statybos numatytos minint svarbias valstybei ir parapijai datas – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, o dar po dvejų metų – popiežiaus Jono Pauliaus II gimimo šimtmetį.

Bažnyčią projektavęs, pernai miręs architektas Algimantas Kančas sugalvojo, kaip sukaktis įamžinti. Suprojektuotas 33 metrus sieksiantis monumentas „Pašaukti laisvei“.

„Buvo nutarta, minint šimtmetį Lietuvos atkūrimo, nepriklausomybės, skirti pirmąją dalį, tą aukščiausiąją dalį, paminėti šitam įvykiui, nes tiek Jonas Paulius II, popiežius, ypatingai kovojo už laisvę, griovė sienas, kad tiktai būtų tautos laisvos. Tai ir mūsų bažnyčia ir Jono Pauliaus II, ir tuo pačiu –  „Pašaukti laisvei“, – sakė Kauno šv. Jono Pauliaus II parapijos klebonas kun. Andrius Alminas.

„Mes nenorim būti vien katalikiškų, religinių renginių organizatoriai, tuo pačiu jungiamės prie valstybinių švenčių ir raginam žmones prisiminti tas dorovines vertybes, kas mes esame, kur link einame, kokias vertybes turime įdiegti savo vaikams, šeimoms, patriotiškumo jausmas atsirastų“, – kalbėjo D. Karvelienė.

Planuojama įkelti ir šimtmečiui skirtą varpą, tikėtasi suspėti iki vasario 16-osios, bet trūksta lėšų, todėl darbai užsitęs. Užbaigus aukštutinę bažnyčios dalį, vadinamąjį monumentą, vėliau bus statoma ir pagrindinė šventovės dalis.

Monumento statyboms reikia maždaug 350 tūkst. eurų, todėl ieškoma rėmėjų. Visai bažnyčiai pastatyti, skaičiuojama, prireiks mažiausiai 3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Kažkas panašaus į siloso bokštus , arcitektai visai nupušo .

-

- portretas
Visi čia druskos prisiriję ir stumia. Būmeriai kažkokie.

Fizrukas

Fizrukas portretas
Kol šios parapijos mokyklos vaikams buvo pasakyta kad normaliai, šiuolaikiniai žolei pasėti stadione pinigų nėra, jie sugalvojo statyti nauja bažnyčia nors už keliu kvartalų stovi nauja, moderni bažnyčia kuri niekada nebūna perpildyta ir visada užtenka gimnazijos bei rajono šventėms ir reikmenims. Taip pat ši architektūra... kodėl statoma daržine, o ne graži bažnyčia? Beje, pries keleta metų buvo pastatyta nauja "Koplyčia", kuri buvo statoma iš tėvų kišenių. Tik ja pastačius buvo suprasta, kad ji netalpina mažosios mokyklos vaikų. Tai absurdiška, ne vien tik dėl to, kad nebuvo suskaičiuoti paprasti dalykai, bet ir dėl to, kad lėšos skirtos šiam pastatui galėjo būti investuotos į griūnančia mokykla ar į vaikų klubus žudantį, sugriuvusį stadioną.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių