Kaune – dar vienas piešinys visų akims: autorių namo gyventojai vaišino kava tiesiai per langus

Pelėdų kalnas turi savo asmeninį menininką. Ant Benediktinių g. 7 pastato sienos nugulė kūrinys „Tapytojas“. Tai bendruomenių programos „Labas „Fluxus!“ dalis. Projekto tikslas – vienyti bendruomenes ir prisidėti prie gyvenamosios vietos kūrimo ir aktyvinimo.

„Tapytojo“ autorius –  menininkas Linas Kaziulionis.  „Labai džiaugiuosi projektais, kai į idėjos paieškas būna įtraukti ir patys namo gyventojai. Labai gražiai ir šiltai pasisėdėjome su visais namo kaimynais, prie puodelio kavos bendravome, susipažinome ir generavome idėjas, ką galėtume pavaizduoti ant šio namo sienos. Jie pasakojo įvairiausių istorijų ir pan. Kitu etapu šio namo gyventojams pasiūliau kelis eskizų variantus ir būtent namo gyventojai nubalsavo už šį kūrinį“, – pasakojo autorius.

Kodėl nuspręsta įamžinti tapytoją? L.Kaziulionis sakė, kad gyventojams įsiminę dažnai ant šio kalno matomi vaikščiojantys, čia tapantys meno mokyklų mokiniai, studentai.

Linas Kaziulionis/Asmeninio archyvo nuotr.

„Man tapytojo vaizdavimas ir pačiam labai artimas, kilo daug prisiminimų, kaip pats keliaudavau į įvairias vietas ir tapydavau iš natūros“, – pasakojo dailininkas.

Tapymas ant išorinių pastato sienų jam nebuvo naujiena. Čia taip pat prireikė keltuvo. „Tiesa, vieta nebuvo tradicinė ar labai paprasta, nes namo stogas buvo nuožulnus, ne visas vietas pasiekė keltuvas, todėl buvo šiek tiek iššūkis dar papildomai naudotis ir kopėčiomis. Aukštis – tikrai nemažas, o dar nuožulnus stogas su kopėčiomis. Bet viskas pavyko sklandžiai“, – sakė  L.Kaziulionis.

Asmeninio archyvo nuotr.

Piešinio idėjai įgyvendinti prireikė trijų dienų. Jos tikrai neprailgo. „Kai tapiau, šalia vyko ir koncertas, ekskursijos. Ypač noriu padėkoti namo gyventojams, kurie mane labai palaikė, buvo be galo draugiški, pro langą atnešdavo kavos“, – pasakojo menininkas.

Ypač noriu padėkoti namo gyventojams, kurie mane labai palaikė, buvo be galo draugiški, pro langą atnešdavo kavos.

Kelintas tai jo kūrinys? Sunku suskaičiuoti, nes piešia jau daugiau nei dvylika metų. Jo piešinių galima rasti visoje Lietuvoje, taip pat Švedijoje, Italijoje, net Tailande. Nemažai piešinių užsienyje gimė gatvės meno festivalių metu.

„Džiaugiuosi, kad mano kūryba yra vieša, pastebima ir matoma, džiaugiuosi, kad galiu pagražinti pastatų sienas, o kartais net visiškai atnaujinti, ypač jei piešiama ant apleistų sienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neoporas

neoporas portretas
apsiltint pradzioj reiktu tokius pastatus o tik poto piest, o tai dabar gaunasi kad pasikau ant kelio ir kad graziau butu sirdute ispaisiau

Vilija

Vilija portretas
Tai mano gimtieji namai..Čia aš gimiau,užaugau.Piešinys nuostabus,daugiau tokių piešinių ant senamiesčio sienų!Didžiulės sėkmės jūsų kūryboje!Nuoširdus ačiū!

Nuomonė

Nuomonė portretas
Šaunu. Tik gaila, kad šiuo menu reikia dengti (lopyti) skyles-apleistų pastatų sienas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių