Kaune futbolo bendruomenė dalijosi ne vien laimėjimais

Nuo Kretingos iki Visagino, nuo Marijampolės iki Elektrėnų. Kaune surengtas kasmetinis bendruomenės futbolo klubų susitikimas sutraukė per pusšimtį dalyvių iš įvairių šalies miestų ir rajonų.

Svarbūs procesai

Biudžetines futbolininkų ugdymo įstaigas keičiančios viešosios įstaigos, naujosios futbolo akademijos, jų bei klubų bendradarbiavimas su rajonų savivaldybėmis, Lietuvoje atsirandantys pripučiamieji maniežai, vadinamieji neformaliojo ugdymo krepšeliai sportuojantiems vaikams – šias bei daugelį kitų temų aptarė "Žalgirio" arenoje įvykusio susitikimo dalyviai.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovas Laurynas Zibolis dalyvius supažindino su situacija dėl bendruomenės klubų ir viešos privačios partnerystės plėtros, taip pat pasidalijo planais 2020-iesiems, kurie turėtų tapti kertiniais įgyvendinant futbolo reformas.

"Tokius renginius vykdome jau bene penkmetį. Jų tikslas – pasižiūrėti, kas naujo vyksta mūsų futbolo klubų struktūrose, nesvarbu, kokiose lygose jie žaidžia, – pasakojo L.Zibolis. – Daug dėmesio skiriame viešai privačiai partnerystei. Vaikai iš biudžetinių sporto mokyklų perkeliami į klubus, arba miestas su klubu įsteigia futbolo akademiją. Įdėmiai stebime šiuos svarbius procesus, suteikiame reikiamą informaciją bei pagalbą, o čia pasidalijame gerosiomis patirtimis ir iššūkiais. Manau, kad tokie susitikimai ne vienam dalyviui suteikia gaires, kuriuo keliu žengti, kaip įveikti sunkumus."

Rūpinasi jaunimu

Savo patirtimis kuriant ir vystant futbolo akademijas bei klubus pasidalijo "Vilniaus" ir "Kauno Žalgirio" atstovai.

Tik prieš šį sezoną klubą įsteigę vilniečiai šiemet debiutavo LFF pirmojoje lygoje ir aplenkė keturias komandas. Ateičiai sostinės klubas kelia kur kas ambicingesnius tikslus.

Kauno žalgiriečiai šį sezoną šalies elitiniame divizione pakilo į istorines aukštumas ir kaunasi dėl A lygos bronzos medalių.

Futbolo klubai, bendradarbiaudami su miestų ir rajonų savivaldybėmis ar privačiu verslu, rūpinasi jaunųjų talentų ugdymu.

Abu klubai, bendradarbiaudami su miestų bei rajonų savivaldybėmis ar privačiu verslu, rūpinasi ir futbolo pamainos auginimu bei jaunųjų talentų ugdymu.

Didmiesčių atstovų paliestas temas pratęsė VšĮ "Tauragės futbolo" atstovai, papasakoję apie savo kuriamą futbolo klubo filialą – vaikų ir jaunių futbolo akademiją.

Žiūrovų – vis daugiau

Didelio susidomėjimo sulaukė Marijampolės "Sūduvos" klubo spaudos atstovo Daliaus Matvejevo paskaita apie Lietuvos čempionų klubo darbą su aistruoliais.

"Išanalizavę gausybę informacijos matome, kad aistruoliai domisi lietuvišku futbolu. Tai pastebime ir pagal augantį lankomumą tiek mūsų klubo, tiek A lygos svetainėse. Taip pat – pagal A lygos bei "Sūduvos" rungtynių žiūrimumą televizijose bei "YouTube" kanale", – dėstė jis.

Anot D.Matvejevo, šią vasarą "Sūduvos" rungtynės Europos lygoje su Vengrijos čempione Budapešto "Ferencvaros" tapo žiūrimiausia LRTplius televizijos kanalo transliacija.

Pagal rodiklius "YouTube" kanale A lygos mačai gerokai lenkia daugumą sporto šakų, nusileisdami tik LKL varžybų transliacijoms.

"Žiūrovų lyg ir turime, tačiau reikia rasti būdų, kaip juos privilioti į mūsų stadionus ir ten išlaikyti", – reziumavo pranešėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

earht king

earht king portretas
nematau aš tikros istorijos pulsas kauno m, futbolas numarintas ,juk net nematau aš ten iš tu dedžiu vaikėzu, sėdinčiu tikru veteranu kurie kurie tikrai žaidė, ir ne vienus metus buvo entonizastai, futbolo grinuoliai, kurie dar nuo smetonos dydeles futbolo gerbėju laiku, prakaita liejo, aš nematau nei vieno iš istorijos po kario metu tikru veteranu, juk tie kurie buvome tikri veteranai jau nurašyti, nežinomi jau tapome, o futbola nuo vaikystės spardėme, kauno senamiesčio, prie pilies kur aikštelę sovietu kareiviai irengė, botanikos sode ir futbolo aikšteles padarė, avijacijos kareiviai futbola vaikams rodė kaip žaisti kamoli valdyti, bėgti, inkaras futbola koki turėjo lituanika lima studentu atlietas kur matyta koki lygi kaunas turėjo futbolo aplinkui komandu, vaikai nuo mažu dienu, spardė,

Aleksotas

Aleksotas portretas
Kokiais laimėjimais? T.y. 1 punktas - laimėjiamai. Nėra. Kitas punktas. :D

Užpelkis

Užpelkis portretas
Kauno Žalgirio klubas toks koks yra žemiau žolės. Komanda be puolėjų ir be gynėjų. Kažkokia košė, nesugebėjusi net vieno taško iš Vilniaus Žalgirio atimti. Čia nėra apie ką kalbėti. Visi tie pezalai yra gerai, bet esmę sudaro konkrečių žaidėjų meistriškumas, o ne kam jis priklauso - "VŠĮ" ar ten kokiai "VMĮ"... Tik meistriškumo žmonės eina į stadionus pažiūrėti, o ne plastikinių kėdžių patogumo išbandyti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių