Kaune į jaukų bendrystės susitikimą rinkosi miestiečiai ir karo pabėgėliai

  • Teksto dydis:

Ukrainos karo pabėgėlių skaičiui Lietuvoje perkopus 50 tūkst., kaip niekada svarbios tampa bendruomenės ir jų suteikiama parama vienas kitam, todėl palaikoma Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje, SBA grupė sukvietė Kaune ir aplink jį gyvenančius ukrainiečius ir miestiečius į koncertą bei jaukų bendruomenės susitikimą. Iniciatyva „Ukraina – Lietuvos širdyje“ suvienijo daugiau nei tūkstantį ukrainiečių ir kauniečių bei tapo impulsu Lietuvoje apsistojusiems pabėgėliams susitelkti ir sukurti vieningą bei palaikančią bendruomenę, nurodoma SBA grupės pranešime.

„Vienybė yra didžiausia mūsų stiprybė. Kol esame kartu, jokios blogio jėgos negali mūsų suskaldyti ir sugriauti mūsų tvirtų ryšių. Nesvarbu, kur esame – Ukrainoje ar Lietuvoje, turime dėti visas pastangas, kad priartintume savo Pergalę, ir net paprasčiausias palaikymas vienas kitam gali daug ką pakeisti. Ir jei toks nuoširdus ir patikimas draugas kaip Lietuva stos kartu su mumis šioje sunkioje kovoje už mūsų bendrą taikią ateitį, neabejoju – mums lemta laimėti“, – sakė Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta.

Renginyje savo patirtais išgyvenimais dalijęsi Kaune apsistoję ukrainiečiai pritaria, kad bendravimas su tautiečiais ypač svarbus ir reikalingas. Tuo pačiu jie jaučiasi dėkingi šiltai priėmusiems lietuviams.

Tokio palaikymo, nuoširdžios pagalbos ir paramos iš lietuvių tikrai nesitikėjau. To neapsakomo jausmo nepamiršiu visą gyvenimą.

„Su skausmu palikau Ukrainą ir artimuosius, kad nuo karo apsaugočiau savo vaikus. Tai, ką atradau čia – mane labai sujaudino. Tokio palaikymo, nuoširdžios pagalbos ir paramos iš lietuvių tikrai nesitikėjau. To neapsakomo jausmo nepamiršiu visą gyvenimą“, – sakė iš Kijevo į saugesnę Lietuva su dviem vaikais prieš du mėnesius atvykusi Anna.

„Nuo pat karo pradžios esame neabejingi Ukrainos kovai už nepriklausomybę ir laisvę. Iš arti matydami vaikų, moterų, senjorų ir tėvynėje likusių vyrų išgyvenimus, visomis jėgomis bandome ieškoti būdų, kaip galime padėti. Šiuo renginiu norime dovanoti ukrainiečiams bent dalelę to namų jausmo, kurį jie dabar praradę – sukurti progą paprastam, nuoširdžiam pokalbiui, šypsenai, naujoms draugystėms užgimti. Tikiu ir tikiuosi, kad tai, ką sukūrėme išliks, o bendrystės jausmas, ukrainiečių pasididžiavimas savo šalimi ir tautiečiais tik sustiprins tą kovinę dvasią, kuri nuo pat karo pradžios įkvepia ir stebina visą pasaulį“, – sakė SBA grupės prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Šeštadienio popietę susirinkusieji Vienybės aikštėje galėjo mėgautis Ukrainos nacionalinės operos solistės Ksenijos Bachritdinovos-Kravčuk atliekamais ukrainiečių kompozitorių kūriniais. Jai akompanavo tarptautinių konkursų laureatas Darius Mažintas, kuris pasaulį sužavėjo, kai skambino fortepijonu prie okupantų subombarduoto Irpinės kultūros centro Ukrainoje. Trys pianistės iš Charkivo, studijuojančios VDU muzikos akademijoje Kaune, atliko F. Šopeno ir N. Paganinio kūrinius. Renginio vedėja ir dainininkė Elizaveta Izmalkova, studijuojanti Vilniaus kolegijoje muzikinį teatrą, atliko ukrainiečių ir užsienio atlikėjų kūrinius, kėlusius susirinkusiųjų dvasią. Visus pakerėjo 170 „Herojaus“ mokyklos ukrainiečių moksleivių parengtas specialiai šiam renginiui sukurtas šokis.

SBA grupės nuotr.

Susirinkusiesiems ukrainiečiams Raudonojo Kryžiaus savanoriai suteikė informacijos, kur kreiptis pagalbos įsikuriant, tvarkantis dokumentus ar įsidarbinant Lietuvoje. Popietėje vaikus linksmino animatoriai, žmonės buvo vaišinami kava, užkandžiais, ledais ir spurgomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
konservatorių zombis tu o ne kaunietis

kaunietis

kaunietis portretas
Padėti reikia, būtina ir tai visai normalu, matant rusofašistų užmačias ir elgesį. Bet stebina mizernos mažumos smirdžių iš Tėvynės, palaikančios rusofašistus ir visaip bandantys juodinti , kelti sumaištį dėl bėgančių nuo karo , didvyrių šalies moterų ir vaikų. Apgailėtini parsidavėliai, maukite į savo zombių šalį, kur "tikrai jausitės laukiami ir mylimi".

!!!...

!!!... portretas
...???...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių