Kaune iškritęs sniegas darbų nestabdo: kelininkai ne tik valo gatves, bet jas toliau tvarko

Ketvirtadienio naktį iškritęs sniegas išsilaikė ir penktadienį. Balta paklodė uždengė visą miestą, tačiau remonto darbai nestabdomi. Nemažai darbo valant gatves bei šaligatvius turėjo ir kelininkai.

Kelininkų reidai

Vos tik pradėjo kristi krituliai, miesto gatves prižiūrintys kelininkai ėmė sukti ratus įvairiais Kauno maršrutais. Kaip įprasta, pirmiausia dėmesio sulaukė tiltai, viadukai, nuokalnės bei pagrindinės Kauno gatvės.

„Kelininkų žiema neužklupo netikėtai – vos prasidėjus lijundrai, 20.15 val. miesto gatvės buvo pradėtos barstyti druska. Darbus atliko dešimt „Kauno švara“ barstytuvų“, – informavo Kauno miesto savivaldybė.

Penktadienį dauguma gatvių jau buvo nuvalytos, tačiau pėstieji dar skundėsi, kad į darbus keliavo slidžiais takais. Tačiau „Kauno švaros“ traktoriai jau valo ir šaligatvius. Taip pat primenama, kad daugumoje Kauno daugiabučių kiemų bei viešojo transporto stotelėse yra atvežta smėlio, tad gyventojai gali juo drąsiai naudotis ir pasibarstyti takelius tam, kad kol atvyks kelininkai, jau būtumėte saugiai pasiekę savo kelionės tikslą.

Specialistai nurodo, kad jei pastebėjote, kad Kaune yra gatvių, kurioms trūktų druskos mišinio, apie tai galima pranešti miesto avarinei tarnybai telefonu 8 699 61965.

„Žiemiškuose keliuose būkite ypač atidūs ir budrūs. Neviršykite greičio ir saugokite vieni kitus“, – neprarasti budrumo gatvėse palinkėjo Kauno miesto savivaldybė.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Remonto darbai tęsiasi

Ryte į darbus skubėję kauniečiai stebėjo, kad miesto gatvės toliau tvarkomos. Miestiečiai tikino, kad ir Kęstučio gatvėje, ir kitose Kauno vietose kelininkai toliau tiesė šaligatvius, dirbo kitus numatytus darbus.

„Kol kas sniegas darbams netrukdo, nes nedaug jo iškrito. Pagal prognozes, kitą savaitę viskas turėtų ištirpti, tad kol kas problemų nėra. Vietomis darbininkai sniegą nusikasa ir gali dirbti toliau. Tikrai dirbsim tiek, kiek leis oro sąlygos“, – „Kauno dienai“ komentavo nemažai darbų Kauno gatvėse atliekančios bendrovės „Autokausta“ direktorius Juozas Kriaučiūnas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Jis nurodė, kad dirbti gatvėse jau nelabai išeina tuomet, kai paros vidutinė oro temperatūra maždaug savaitę būna mažesnė nei -5 laipsniai. Tuomet jau žemė būna nemažai įšalusi ir tiesti kelius yra sudėtinga, o kartais net ir neįmanoma, nes tuomet nebūtų galima užtikrinti kokybės. Tad, pasak „Autokaustos“ vadovo, šiuo metu žiema dar neparodė savo tikrojo grožio, todėl ir kelininkų iš gatvių dar neveja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gozelis- stribo palikuonis tik gali ginti atbulai dirbancia miesto taryba!

As tai

As tai portretas
Galvojau kad autokausta padangas keicia,arba arkliams pasagas prisabacina.o cia matot kelius rausia.keista.autoplugas geriau skamba

Anonimas

Anonimas portretas
Korumptuoti Koncervatoriai ir toliau lieja sirdgela komentaruose :DDDD
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių