Kaune – konfliktas dėl laiptinės remonto: per tiek laiko ir namą pasistatyti galima

Gyventojai piktinasi, kad vos dvi daugiabučio namo laiptinės tvarkomos jau daugiau nei pusę metų. Pinigus už remontą bendrijos pirmininkas surinko dar pernai rudenį, o vėliau teko primokėti.

Užtrukęs remontas

V. Landsbergio-Žemkalnio g. 5-ojo namo gyventoja pasipiktino užsitęsusiu laiptinės remontu ir vangiai vykstančiais darbais.

"Remontą pradėjo daryti dar gruodžio mėnesį. Dirbo tai vieni, tai kiti ir niekas iki galo nepadaro. Per tiek laiko ir namą pasistatyti galima, o čia laiptinės remonto neužbaigia", – piktinosi moteris.

Ji teigė, kad prieš porą savaičių darbininkai iš dalies sutvarkė laiptinę ir perėjo dirbti į kitą. Nors vaizdas jau gražesnis, tačiau, pasak kaunietės, dar liko nemažai darbo.

"Išdažė lubas ir sienas. Dar išdažė ir laiptų pakopas, bet viską atsainiai darė. Dažė laiptus, matyt, ant šiukšlių, tai vienur susidarė guzai, kitur dažai jau pradėjo luptis. Pirmame aukšte, sakė, bus dedamos plytelės, bet niekas nieko toliau nedaro, nežinia, kiek laiko vėl truks. Darbininkai sakė, kad jie plytelių nedės, vadinasi, dirbs vėl nauji darbininkai. O dar žadėjo ir duris tvarkyti, tai vėl remonto triukšmai bus. Bet to, taip ir neaišku, kada viską darys", – stebėjosi senjorė.

Skundas: gyventojai piktinasi, kad laiptinės remontuojamos nuo pernai gruodžio. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Jai užkliuvo ir tai, kad niekas nepasirūpina sandėliukais, nes ten kaimynai sukrovę padangų, yra kitokių šiukšlių. Moteris neatmeta galimybės, kad ir laiptinės remonto atliekos gali būti suverstos rūsyje.

Reikės mokėti papildomai?

Moteris dėl darbų trukmės ir kokybės bandė kalbėtis su bendrijos pirmininku, tačiau šis esą jai nieko nepaaiškino. Galiausiai pirmininkas esą net liovėsi su ja bendrauti. Gyventojai kliūva ir už darbus pateiktos sąskaitos.

"Nekalba su manimi pirmininkas, matyt, matė, kad aš skambinu, ir nekėlė ragelio. Pinigai už remontą buvo rinkti dar pernai metų lapkritį, bet vasarį vėl rinko ir nurodė, kad plytelėms.

Per tiek laiko ir namą pasistatyti galima, o čia laiptinės remonto neužbaigia.

Žadėjo dar ir antras duris įdėti, tai vėl turėsime mokėti. Kai rinko po 31 eurą, galvojome, kad jau viskas, bet pasirodo, kad dar tų rinkliavų bus ir bus", – piktinosi V.Landsbergio-Žemkalnio g. 5-ojo namo gyventoja.

Pirmininko atsakas

"Kauno diena" dėl laiptinių remonto susisiekė ir su namo bendrijos pirmininku Giedriumi Šatkausku ir paprašė pakomentuoti gyventojams iškilusius klausimus dėl terminų ir apmokėjimo. Tačiau pirmininkas nebuvo labai kalbus. Jis teigė, esą, tik viena moteris skundžiasi, o kitiems gyventojams nėra jokių problemų.

"Gal pirma pažiūrėkite, kaip ta laiptinė atrodo, ir tada paskambinkite?" – pokalbį pradėjo G.Šatkauskas.

Jis nurodė, kad remontas vyksta, jau įpusėję dažymo darbai. Pasak bendrijos pirmininko, viena laiptinė dar gali būti neišplauta po remonto, bet to negalima laikyti kažkokiais defektais.

"Dabar remontuojama pirma laiptinė, kai ji bus sutvarkyta, tada abiejose laiptinėse pirmame aukšte nuo lauko durų iki lifto bus išklotos plytelės. Ir viskas, visi darbai bus padaryti. Darbai užtruko, nes dažytojų kolektyve kažkas susirgo koronavirusu, tad visiems reikėjo izoliuotis, o mes pasamdėme kitus", – kiek detaliau apie darbus paaiškino pašnekovas ir pridūrė, kad dažymo darbai bus užbaigti per kelias savaites, tada bus klojamos plytelės pirmuose aukštuose.

Laukia: pirmuosius aukštus numatyta kloti plytelėmis, tačiau dar nežinia, kada prasidės darbai. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pasiteiravus apie rinkliavas, kiek jų buvo ir kokiomis sumomis, pirmininkas situacijos irgi nenorėjo detalizuoti.

"Jūs nesate buto savininkė ar policija, todėl aš neprivalau jums atsiskaityti. Ir taip pasakiau daugiau, nei turėčiau. Gyventojams viskas per susirinkimą buvo išdėstyta, yra aiškiai pasakyta, už ką yra renkami pinigai. Čia yra neaišku tik vienai moteriškei, visiems kitiems viskas aišku", – rėžė G.Šatkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš arčiau

 Iš arčiau portretas
Apmaudu, kad tiek dėmesio didžiai gerbiama žiniasklaida skiria vienos moterėlės nepagrįstam klyksmui, o kitų rimtesnių problemų kurių apstu, Kauno mieste, neviešina...

o

o portretas
buna ir kitaip kai neva sutvarko stoga o jis po 1 lietaus leidzia reikia laukt kai isdzius po to darbininku neranda toliaul lietus o poto atostogos po atostogu ruduo ir vel lietus pinigai isplauti kartu su lietumi v el reikia naujo uzsakymo o tam vel pinigai ?;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

šiaip

šiaip portretas
pasamdėme privatųmeistrą,vieną,per dvi savaites viską padarė,nesuprantu,prie ko čia tie sandėliukai ir laiptinė?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių