Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune lankytojams atidaromas VII-asis fortas

2011-06-01 19:19
Kaune lankytojams atidaromas VII-asis fortas
Kaune lankytojams atidaromas VII-asis fortas / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Ketvirtadienį Kaune lankytojams atidaromas pirmasis mūrinis Kauno tvirtovės VII-asis fortas.

"Nors forto tvarkymo ir restauracijos darbai dar nėra baigti ir kol kas dar negalime vadintis pilnaverčiu muziejumi, bet parodyti ir papasakoti tikrai turime ką", - teigia viešosios įstaigos Karo paveldo centro direktorius Vladimiras Orlovas.

Ketvirtadienį lankytojams bus pristatytas Kauno tvirtovės VII forto regeneracijos projektas, forto istorija, įskaitant naujausių tyrimų duomenis apie žydų genocidą šiame forte 1941 metais.

Forte veiks unikali istorinių ginklų paroda, o renginio svečiai po fortą galės pavažinėti autentišku Antrojo pasaulinio karo laikų vikšriniu vokišku šarvuočiu.

Dauguma Kauno tvirtovės fortų yra apleisti. VII-ojo forto rekonstrukcija vyksta jau dvejus metus. Ja baigus statinys bus pritaikytas kultūriniams miestiečių bei miesto svečių poreikiams.

"Vykdant šį kultūriniam miesto veidui svarbų projektą siekiame įrodyti, kad Kauno tvirtovė ir jos statiniai - tai ne niekam nereikalingi griuvėsiai, neprižiūrimos ar net pavojingos vietos. Kauno tvirtovė, ją restauravus ir pritaikius visuomenės bei turistų poreikiams, galėtų būti tikra miesto pažiba ir didžiuliu turistų iš Lietuvos ir užsienio traukos centru", - teigiama Karo paveldo centro išplatintame pranešime.

Kauno tvirtovė - poligoninio tipo gynybinė sistema, statyta 1882-1915 metais Kauno mieste ir jo apylinkėse. Iš viso baigti statyti devyni fortai, du buvo pradėti statyti ir nebaigti. Devintajame forte veikia muziejus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų