Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune neblaivus vyras policininkus puolė kirviu (papildyta)

2010-12-30 14:16
Kaune neblaivus vyras policininkus puolė kirviu (papildyta)
Kaune neblaivus vyras policininkus puolė kirviu (papildyta) / Tomo Raginos nuotr.

Bendrabučio T.Masiulio gatvėje gyventojas Rolandas Petrauskas kirviu sužalojo santechniką bei jį tramdyti atvykusius pareigūnus. Vyras apsiramino, kai pareigūnai peršovė jam koją.

Visi kalbinti 7A numeriu pažymėto bendrabučio gyventojai neslėpė žianantys apie įvykusį incidentą, tačiau išgirdę triukšmą bijojo išeiti į koridorių ir pasižiūrėti, kas vyksta.

"Koridoriuje sutikau kruvinus rėkiančius vyrus", – nuo patirto šoko dar negalėjo atsigauti bendrabučio bendrijos pirmininkė Vilma Leskauskienė. Moteris pasakojo, kad antradienį buvo sutarta, jog santechnikai apžiūrės bendrabučio prausyklų patalpas. Gyventojų prašymu jose planuojama įrengti dušus.

Pasak V.Leskauskienės, R.Petrauskas santechnikų paklausė, ką jie daro. "Išgirdęs atsakymą, kad įrengs dušus, jis vožė kirviu vienam santechnikui", – pasakojo pirmininkė. Vėliau paaiškėjo, kad santechnikui lūžo raktikaulis, nukirstos dvi sausgyslės, trys nervai.

Pirmininkė iškart iškvietė policininkus. "Kai priėjome prie durų, jos buvo praviros, užkabintos tik grandinėle. R.Petrauskas atidarė duris, bet ranką laikė už nugaros. Policininkai paklausė ką jis laiko rankose. Po šio klausimo durys staiga atsidarė ir jis ėmė švaistytis kirviu", – emocijų neslėpė V.Leskauskienė.

Moteris tikino, kad pareigūnai kelis kartus sušuko, kad jis mestų kirvį, ir tada pasigirdo šūvis. Tik taip – šūviu į koją buvo sutramdytas kirviu ginkluotas bendrabučio gyventojas. Per incidentą nukentėjo ir pareigūnai. Vienam sužalota nugara, kitam koja, tačiau po medikų apžiūros jie gydosi ambulatoriškai.

Bendrabučio pirmininkė paaiškino, kad R.Petrauskas – sunkaus būdo žmogus. Kambarys, kuriame jis gyvena, priklauso bankrutuojančiai Ketaus liejyklai. R.Petrauskas jame gyvena be jokių sutarčių, nemoka mokesčių. "Skola siekia beveik 5,5 tūkst. litų. Mes juos prisiteisime iš Ketaus liejyklos, – aiškino pirmininkė. – O su juo nebendrauju, nes moteris jis laiko nešvariomis ir nesikalba."

Pirmininkė pasakojo, kad kol kirviu švaistęsis gyventojas gilinosi į budizmo paslaptis, su juo dar buvo galima susišnekėti, o pastaruoju metu – vis sunkiau.

Moteris prisiminė ir dar vieną incidentą. Įsiūčio akimirką jis buvo sunkiai sužeidęs kaimyną. "Jis ne keistas. Jis ligonis. Jam kartais užeina šizofrenijos priepuoliai", – aiškino pirmininkė.

Policija pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir pasipriešinimo valstybės pareigūnams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų