Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune parduodamų namų kainos toliau krenta

2009-05-12 19:33
Kaune parduodamų namų kainos toliau krenta
Kaune parduodamų namų kainos toliau krenta / aruodas.lt nuotr.

Kaip rodo didžiausio nekilnojamojo turto portalo aruodas.lt skelbimų analizė, Kaune balandžio mėnesį namams buvo taikoma vidutiniškai 8 proc. nuolaida, tačiau kai kuriuose skelbimuose ji siekė 25 procentus.

Pagal siūlomų namų kainų statistiką, visiškai įrengti namai Kauno mieste šiuo metu kainuoja apytiksliai 3816 litus už kvadratinį metrą, o namai su daline apdaila - vidutiniškai 2439 litus už kvadratinį metrą.

Atsižvelgiant į tai, kad balandžio mėnesį pardavėjai namų kainoms taikė vidutiniškai 7 proc. nuolaidas, įrengtų namų kaina yra 3510 litų už kvadratinį metrą, o namų su daline apdaila - vidutiniškai 2243 litų už kvadratinį metrą.

Neįrengtas 150 kvadratinių metrų ploto namas Narsiečiuose parduodamas už 395 tūkst. litų. Vieno kvadratinio metro kaina siekia apie 2,6 tūkst. litų. Namo sienos apšiltintos „Paroc“ vata, vidinės sienos tinkuotos, plastikiniai penkių kamerų langai, lauko durys šarvuotos. Stogas apšiltintas, danga-skardinės čerpės. Šalia visos miesto komunikacijos.

Pradėtas ir neužbaigtas statyti 210 kvadratinių metrų dviejų aukštų namas su 7,76 arų sklypu Panemunėje naujų gyvenamųjų namų kvartale šiuo metu kainuoja 197 tūkst. litų.

Vieno kvadratinio metro kaina nesiekia tūkstančio litų.

Įrengtas 145 kvadratinių metrų namas prestižiniame Vytėnų rajone šiuo metu parduodamas už 975 tūkst. litų. Vieno kvadratinio metro kaina siekia 6,7 tūkst. litų.

Visgi nekilnojamojo turto ekspertai pabrėžia, kad skelbimuose rašomos kainos dažnai neatitinka realios rinkos kainos, todėl ekonomikos sunkmečiu galimi įvairūs „siurprizai“: pardavėjai, metus laukę pirkėjo, gali mažinti kainą kur kas daugiau. Tik nežinia - ar tą jie darys, ar lauks geresnių laikų. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų