Kaune prisiekė nauji pareigūnai: šią profesiją pasirinko dėl noro padėti žmonėms

Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje trečiadienį po šv. Mišių nuskambėjo ir 16 jaunuolių, prisijungusių prie Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų gretų, priesaikos. Simboliška, kad po priesaikų dar dešimčiai ilgamečių darbuotojų už nepriekaištingą tarnybą buvo įteikti apdovanojimai – padėkos, atminimo ženklai bei vardinės dovanos, sakoma pranešime.

Šv. Mišias aukojęs Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kapelionas Sigitas Bitkauskas pastebėjo, kad priesaiką naujieji pareigūnai priima visa širdimi, – jie prisiekia būti ištikimais Lietuvai, gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, negailėti jėgų ginant žmogaus teises bei laisves, visuomenės ir valstybės interesus, sąžiningai atlikti patikėtas pareigas ir visada saugoti gerą vidaus tarnybos sistemos pareigūno vardą.

Šią savaitę dirbti tyrėju Kauno apskrities VPK Kaišiadorių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriuje pradėjęs Dominykas Bražėnas pasakojo, kad jį naujoje darbovietėje sutiko itin šiltai. Ir naujos pareigos jam atrodo labai įdomios bei prasmingos. „Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad apie šią profesiją svajojau dar vaikystėje, bet šiuo keliu ėjau kryptingai. Po mokyklos rinkausi kariuomenę, o baigęs tarnybą, pasukau į policijos pajėgas. Noriu būti arčiau žmonių ir jiems padėti. Labai noriu tapti savo srities specialistu“, – kalbėjo priesaiką davęs pareigūnas.

Tik suvieniję jėgas esame stiprūs.

Jam pritarė ir Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikalstamų veikų registravimo skyriaus tyrėja Augustė Aleksaitė, kuri taip pat nori padėti kitiems. „Policijoje dirbu jau tris mėnesius, spėjau apšilti kojas, esu labai patenkinta savo pasirinkimu. Šia profesija susižavėjau dėl sesės, kuri studijavo teisę. Jos stalas buvo nukrautas kodeksais, man taip pat pasidarė įdomu juos skaityti, o vėliau viską aptarti“, – pasakojo Augustė.

Po priesaikos naujuosius kolegas pasveikino ir Kauno apskrities VPK viršininkas Mindaugas Baršys. „Labai simboliška, kad šiandien sveikiname ne tik priesaiką davusius ir dirbti pradedančius pareigūnus, bet ir tuos pareigūnus, kurie tarnauja ne vieną dešimtmetį“, – kalbėjo jis. M. Baršys linkėjo pagarbos, supratingumo bei pozityvumo, taip pat niekada nepamiršti, kad pagrindinė pareigūno misija – padėti žmonėms, kuriems ta pagalba reikalinga. „Tik suvieniję jėgas esame stiprūs“, – pridūrė viršininkas.

Mindaugas Baršys/Kauno policijos nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Šia gėdinga profesija pasirinko nes juos skriaudė vaikystėje o dabar jie ruošiasi keršyti visiems.

visas tas bobas

visas tas bobas portretas
pas migrantus.

To gryna nesamone

To gryna nesamone portretas
Pasidomek truputi istatymais nesamone tu. Jau seniai nera to 20 metu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių