Kaune rengiama naujo Burgundijos vyno degustacija Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune rengiama naujo Burgundijos vyno degustacija

2009-06-29 15:45
Kaune rengiama naujo Burgundijos vyno degustacija
Kaune rengiama naujo Burgundijos vyno degustacija / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Pirmadienį, 18.30 val., „Daugirdo“ restorane vyks naujojo, ką tik į Lietuvą iš Burgundijos regiono atgabento vyno degustacija.

Restorano lankytojai skanaus ne tik „Chablis“, bet ir garsiausios, centrinės Burgundijos, dalies vyno. Šis klasikinis regionas gali pretenduoti bene į geriausią vyną gaminančios vietos reputaciją.

Olivier Leflaive „Les Deux Rives“ Chablis AC 2007. Šis vynas gamintas atskirai Chablis zonoje įrengtoje Leflaive vyninėje, šalia Chitry miestelio. Vynui skirtas Chardonnay vynmedžių derlius augintas Serrein upės slėnyje, tad pavadintas vardu „Du krantai“.

Nuo 30 metų amžiaus vynmedžių uogos nuskintos rankomis, vyno gamyboje pasitelktos plieninės talpos, fermentacijai panaudotos vos kelios ąžuolo statinės.

Olivier Leflaive Chardonnay Bourgogne AC 2006. Šio vyno gamybai panaudotas tik rankomis skintas Chardonnay derlius iš garsiausių centrinės Burgundijos - Cotes d'Or - vynuogynų. Dėl šiltesnio klimato šis vynas aromatu ir skoniu gerokai dosnesnis už visiems žinomą Chablis. Nors tai tik įžanginis vyninės produktas - šį Chardonnay galima išlaikyti keletą metų.

Olivier Leflaive „Mont Palais“ Premier Cru Rully AC 2007. Tai Chalonnaise vyno srities, esančios Burgundijoje, vynas. Jis kaip ir dera tikėtis yra gaminamas iš Chardonnay derliaus, bet išsiskiria tuo, kad skintas nuo 50 metų amžiaus vynmedžių. Atskiras Mont Palais vynmedžių plotas yra Rully vynuogynų dalyje, oficialiai išskiriamoje kaip Premier Cru.

Vyno žaliava po kekių perrinkimo yra fermentuojama prancūziškose Allier ir Vosges miškų statinėse. Tik ypatingais metais fermentuojamam ir brandinamam vynui panaudojama iki 15 procentų naujų ąžuolo statinių. Kadangi po fermentacijos vynas virš pusmečio laikomas kontakte su mielių nuosėdomis - jam būdingas akivaizdus skonio tirštumas. Mont Palais Premier Cru Rully vynas gali būti papildomai išlaikomas rūsyje.

Apie valandą truksiančioje 38 litus kainuosiančioje degustacijoje lankytojai bus vaišinami restorane pagamintais ir specialiai prie vyno pritaikytais užkandžiais. Degustaciją veda Gintautas Jašinskas. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra