Kaune tiesiog akyse kyla du naujutėliai baseinai

  • Teksto dydis:

Kaunas taps plaukimo miestu ir galės pasiūlyti kokybiškus baseinus. Kaip tik du objektai – Panemunėje ir Šilainiuose – šiuo metu kyla akyse.

Kokie darbai atlikti?

Kauno miesto savivaldybė pavardijo Panemunėje statomo ir Šilainiuose rekonstruojamo baseinų atliktus darbus. Abu objektai neabejotinai taps traukos vietomis.

„Šilainiuose, Baltų prospekte, jau matomi statinio kontūrai: įrengtos konstrukcijos rūsyje, išbetonuoti baseinai, pastatytos kolonos. Sparčiai montuojamos sienos ir karkasai. Pasirūpinta vandentiekiu, kanalizacija, taip pat perkelti elektros tinklai“, – informavo miesto atstovai.

Panemunėje, Vaidoto gatvėje, taip pat verda intensyvūs darbai. „Iškasta rūsio duobė, įrengiami poliai ir požeminiai tinklai“, – kokie darbai atliekami kitame baseine, teigė savivaldybė.

„Jei viskas klostysis pagal planą, naujųjų plaukimo takelių bei laisvalaikio zonų išbandymo ilgai laukti neteks: visi pagrindiniai darbai Šilainių baseine bus užbaigti iki metų pabaigos, o Panemunėje – kitąmet“, – terminus įvardijo miesto atstovai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kaip pasikeis?

Šilainių baseinas buvo pirmasis olimpietės Rūtos Meilutytės baseinas, per laiką atitarnavęs, todėl verkiant reikėjo pokyčių. Po rekonstrukcijos šis baseinas taps tikra sporto oaze.

Miesto savivaldybė anksčiau skelbė, kad Šilainių baseino pastatas po rekonstrukcijos pailgės kone perpus – naujai atstatytose erdvėse tilps aštuoni plaukimo takai ir laisvalaikio zona. Skaičiuojama, kad statybininkai baseino rekonstrukcijai panaudos apie 2 tūkst. kubinių metrų naujų gelžbetonio konstrukcijų. Objekto plotas didės nuo 1,9 iki 2,6 tūkst. kv. m.

Jei viskas klostysis pagal planą, naujųjų plaukimo takelių bei laisvalaikio zonų išbandymo ilgai laukti neteks.

Pagrindinėje baseino patalpoje vietoje esamų keturių suplanuoti aštuoni 25 metrų ilgio, 2 m gylio takeliai, seklesnis baseinas mažiesiems plaukikams bei laisvalaikio zona. Tuo pačiu numatyta atnaujinti persirengimo kambarius.

Iš pagrindų rekonstruotose erdvėse tilps apie 140 lankytojų, suprojektuotos 100 vietų tribūnos. Baseinu galės naudotis ne tik vaikai ar profesionalūs sportininkai. Objektas bus pritaikytas ir gyventojų poreikiams – mėgėjiškoms treniruotėms ar poilsiui. Atnaujintu statiniu, anot savivaldybės, patogiai naudosis ir neįgalieji.

Takų žymėjimai, švieslentė, laiko apskaitos sistema atitiks Tarptautinės vandens sporto šakų federacijos reikalavimus. Numatyta suprojektuoti garso sistemą renginiams, varžyboms. Prie pastato suplanuota įrengti ir apie 50 stovėjimo vietų automobiliams.

Kauno plaukimo mokyklos administruojamą baseiną Šilainiuose, Baltų gatvėje, rekonstruoja viešą rangos darbų konkursą laimėjusi statybų bendrovė „Verslo“. Darbai kainuos apie 9,82 mln. eurų.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Ir sportui, ir laisvalaikiui

Kauno savivaldybės administracija sutartį dėl naujo baseino statybos Panemunėje sudarė taip pat su viešą rangos konkursą laimėjusia bendrove „Verslo“. Darbų kaina – 12 mln. eurų.

3 tūkst. kv. metrų ploto vieno aukšto pastate suprojektuoti aštuoni 25 metrų ilgio plaukimo takai su 150 vietų žiūrovams. SPA zonoje tilps ir atskiri baseinai mažiesiems kauniečiams.

Panemunės baseino statybines konstrukcijas sudarys monolitinis gelžbetonis, o fasado apdailą ir inžinerinę įrangą – modernios, drėgmei bei chloraminų poveikiui atsparios medžiagos. Viduje numatytos patogios rūbinės su persirengimo kabinomis – erdvėje tilps iki 224 spintelių. Čia pat – grupinių užsiėmimų salė, atskiros trenerių rūbinės su poilsio patalpa ir medicinos punktu.

Dar daugiau paslaugų suplanuota SPA zonoje – sveikatingumo baseinas suaugusiems su hidromasažu ir kitais vandens pramogų elementais. Bus įrengtos ir sūkurinės vonios bei trijų skirtingų pirčių zona.

Lankytojų patogumui greta statinio numatyta įrengti iki 100 vietų automobiliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Ką vartojat

y

y portretas
silainiu kaime nereikia nieko isvis statyti, nes ten jau ne Kaunas , o kaimas, silainiuose pagrinde gyvena atmatos ir bedarbiai socialiniuose butuose, kaimieciu, vagiu, banditu ir kurv. gyvenviete yra silainiai.

Atsakymas Kauniečiui

Atsakymas Kauniečiui portretas
Arvtu bent buves panemunėj, abulduji tu? I ten vaziuos begalės aplinkinių rajonų, netbtaspats aleksotas, o jus savo šilainiuose su giraitės keliais ablamūchais su antytem maudysites
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių