Kaune turizmas auga kaip ant mielių, dažniausi svečiai – suomiai

Lietuvos valstybinio turizmo departamento (VTD) atstovai penktadienį Kaune pristatė turizmo situaciją šalyje. Pasak VTD direktorės Raimondos Balnienės, tokių sėkmingų turizmui metų Lietuvoje dar nėra buvę.

„Šiemet viršysime prieškrizinį lygį“, – optimizmo neslėpė direktorė, Kauno turizmo sektoriaus augimą pavadinusi fantastišku.

Pasaulio turizmo sektorius per 2011 m. išaugo 4,5 proc., Europoje fiksuojamas 6 proc. augimas, o Lietuvoje – net 20 proc. Šiais metais šalyje apsilankė 1,75 mln. turistų, o pernai šis skaičius siekė 1 mln. Paskaičiuota, kad praėjusiais metais kiekvienas atvykėlis Lietuvoje paliko beveik po 2 tūkst. litų.

Turizmo plėtros augimas Kaune beveik pasivijo bendrą šalies vidurkį ir siekia 18 proc. Daugiausia į miestą atvyksta vokiečių, suomių, baltarusių, lenkų, rusų ir latvių, o ilgiausiai (2–3 naktims) linkę apsistoti suomiai, švedai ir britai.

„Džiugu, kad dėmesys rodomas ne tik Vilniui, Druskininkams, Neringos miestui, bet ir Kaunui. Prisimenu, kai 2008 metais tik buvo kalbama apie „Ryanair“ bazės steigimą, o štai šiandien oro uosto keleivių srautas jau peržengė 800 tūkstančių ribą. Miesto vadovybė dės visas pastangas, kad nuo 2014 metų pro Kauną eitų ir geležinkelio „Rail Baltica“ vėžės atšaka. Tikiu, kad oro uosto pavyzdys pasitvirtins ir Kauno geležinkelio stoties atveju, nes Europos patirtis rodo, jog turistai mėgsta ne tik lėktuvus, bet ir traukinius“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Šiais metais per Hanzos dienas ir Europos vyrų krepšinio čempionatą tarp užsieniečių dar labiau išgarsėjęs Kaunas jau ruošiasi kitų metų šventei – Napoleono I armijos persikėlimo per Nemuną inscenizacijos renginiui. Juo taip pat susidomėjo Prancūzijos ambasada, prisidėti žada Krašto apsaugos ministerija.


Šiame straipsnyje: turizmasturistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ironija

ironija portretas
Nėra ko džiaugtis -visi važiuoja žiūrėti kaip iki tokio lygio nusirista, t.y. visiškai apleistas ir nutriušęs miestas, nors karo seniai nebuvo....

Deividas P.

Deividas P. portretas
Įdomu ar turizmo informacijos centras į šią žinią sureaguos. Ar sugalvos naujų turizmo traukos objektų, pritaikytų konkrečiai suomiams. Čia reikia vaizduotės. Juk šiandieniniame pasaulyje įsigali KAIP, o ne KAS - kai kalba eina apie informacijos sklaidą.

andrius

andrius portretas
Panele ironija suvalge kazkieno smegenis....va cia ir likimo ironija....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių