Kaune vagys nesiliauja siaubę automobilius

Saugos oro pagalvės ilgapirščiams ir toliau išlieka tarp paklausiausių automobilių detalių. Ketvirtadienio naktį jos išplėštos iš dviejų apynaujų „Mazda“ automobilių.

Jei trečiadienio naktį ilgapirščiai taikėsi į „Volkswagen Sharan“ vienatūrius ir vogė jų sėdynes, tai jau po paros jie nusiaubė du „Mazda 6“ markės sedanus. Iš pastarųjų išmontuotos vairuose buvusios saugos oro pagalvės. Abu identiški nusikaltimai įvykdyti tame pačiame mikrorajone, netoli vienas kito.

Ketvirtadienį paryčiais, apie 5.40 val., dvidešimtmetis Geležinio Vilko gatvės gyventojas pastebėjo, kad išdaužtas daugiabučio kieme stovėjusio „Mazda 6“ automobilio priekinių durelių stiklas. Transporto priemonė nakčiai buvo palikta prie Geležinio Vilko gatvės antrojo namo. Nukentėjusysis patirtus nuostolius tikslina.

Tuo tarpu kitas tokio paties likimo kaunietis suskaičiavo, kad per naktį ilgapirščiai jam padarė materialinės žalos už 1600 litų. Trečiadienį vakare palikęs savąją „Mazda 6“ prie Šiaurės prospekto 103 numeriu pažymėto namo, jau kitą rytą šeimininkas rado automobilį gerokai nuniokotą.

Nusikaltimas įvykdytas lygiai tokiu pačiu braižu, kaip ir Geležinio Vilko gatvėje - išdaužius vairuotojo durelių lango stiklą, vagys pateko vidun ir išlupo vairaratyje sumontuotą oro pagalvę. Automobilis draustas KASKO draudimu.

Dėl vagysčių Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus. Beveik neabejojama, kad ilgapirščiai iš šįkart darbavosi turėdami išankstinius užsakymus būtent tokios markės automobilių detalėms.

Žaliakalnio teisėsaugininkai aiškinasi ir dar vieną vagystę iš automobilio, ketvirtadienį prieš vidurdienį įvykdytą Kauno medicinos universiteto klinikų prieigose. Čia pro vagišių akis neprasprūdo „Audi 80“ markės automobilis, kuriame įsibrovėliai aptiko DVD grotuvą su distanciniu valdymo pultu. Patirtus nuostolius nukentėjusysis įvertino 1600 litų.

Keisčiausia, kad apvogtą automobilį atidžiau apžiūrėję teisėsaugininkai nerado jokių įsilaužimo žymių. Be to, transporto priemonėje nebuvo įrengta signalizacija.


Šiame straipsnyje: Apvogti automobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių