Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune žiemoti pasilikusiems paukščiams – dovanotas lesalas

2014-02-11 11:06
DMN inf.

Bendrovė „Kauno grūdai“ Lietuvos ornitologų draugijai vėl padovanojo lesalų, skirtų paukščiams, likusiems žiemoti Kaune.

„Labai dažnai žmonės sako, kad jiems gaila vandens telkiniuose įšalusių paukščių, tačiau retas kuris iš tikrųjų nueina prie užšalusio ežero ar ledu sukaustytų upės krantų ir padeda išlaisvinti įstrigusius paukščius arba juos pamaitina. Džiaugiuosi, kad mūsų bendrovė gali paukščiams sunkiausiu laikotarpiu padėti ne kalbomis, o realiais darbais“, – kalbėjo bendrovės mažmeninės prekybos vadovas Robertas Stravinskas. 

Tęsdama ankstesnių metų tradicijas Lietuvos ornitologų draugija Kaune kartu su savanoriais pradėjo reguliariai maitinti Nemune žiemojančius vandens paukščius. Gulbės nebylės ir antys šią žiemą lesinamos nuo sausio 23 d.

„Šiemet vandens paukščių lesinimas pradėtas žymiai vėliau dėl stipriai vėluojančios tikros, šaltos žiemos, todėl sparnuočiai galėjo susirasti pakankamai natūralaus maisto neužšalusiuose vandenų plotuose. Tačiau užšalus pakrantėms paukščiams labai sunku susirasti natūralaus lesalo, todėl šiuo metu paukščiai jau lesinami grūdais ir baltos duonos gaminiais“, – sakė Gediminas Petkus, Lietuvos ornitologų draugijos projektų asistentas.

Šiomis dienomis Nemuno upės atkarpoje ties Kaunu ir pačiame mieste žiemoja apie 600 gulbių, 4000 ančių. Paukščiai Kaune ir Kėdainiuose bus lesinami iki šios žiemos pabaigos.

Pernai žiemojantiems paukščiams buvo sulesinta keliolika tonų lesalo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų