Pereiti į pagrindinį turinį

Skiepai nuo gripo tapo populiaresni

2015-01-12 13:14
DMN inf.

Kauno visuomenės sveikatos centro specialistai pastebi, kad rizikos grupių asmenys kasmet vis aktyviau skiepijasi nuo sezoninio gripo.

Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno visuomenės sveikatos centro specialistai pastebi, kad rizikos grupių asmenys kasmet vis aktyviau skiepijasi nuo sezoninio gripo. Iki šių metų sausio 1 d. jau yra pasiskiepiję 23 164 asmenys, tai yra 4 proc. daugiau nei praėjusį sezoną tuo pačiu metu.

Valstybės lėšomis įsigyta sezoninio gripo vakcina, kuri skirta gripo rizikos grupių asmenims skiepyti, kasmet vis populiaresnė. Specialistai džiaugiasi, kad vis daugiau asmenų apsisprendžia pasinaudoti šia pigesne ir efektyvesne priemone, apsaugančia nuo sezoninio gripo, jo sukeliamų komplikacijų, o kartais – net ir mirties.

Kaip ir kasmet, daugiausiai šios vakcinos yra įskiepyta asmenims, vyresniems, nei 65 metų amžiaus – beveik 60 proc. visos panaudotos vakcinos. Daugiau kaip 40 proc. vakcinos skirta lėtinėmis ligomis sergantiems asmenims, kurie yra jaunesni nei 65 metų amžiaus, iš jų vos 5 proc. vaikų iki 18 metų amžiaus. Iš viso 10 proc. vakcinos skirta sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, siekiant apsaugoti juos nuo ligos, kuri gali atimti galimybę pacientams laiku gauti reikiamas paslaugas. O taip pat, kad pacientai, varginami kitų problemų, bent jau gydymo įstaigose neužsikrėstų gripu nuo juos aptarnaujančio personalo.

Kauno apskrityje padaugėjo nuo gripo besiskiepijančių nėščiųjų. Nors tie skaičiai nėra dideli – iki 2015 m. sausio 1 d. paskiepyta 21 nėščioji, tačiau lyginant su ankstesniais metais, tai yra dvigubai daugiau. 

Kauno apskrityje asmens sveikatos priežiūros įstaigose dar yra likę sezoninio gripo vakcinos, skirtos rizikos grupių asmenims skiepyti. Nors peršalimo ligų sezonas ir įpusėjęs, dominuoja ūmios virusinės kvėpavimo takų infekcijos, tačiau, anot specialistų, pasiskiepyti dar galima suspėti, kol gripo virusas neatkeliavo į Kauno apskritį.

Kaip ir kiekvienu atveju, taip ir dėl sezoninio gripo skiepų, prašoma kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų