Kauniečiai dalinasi pirmaisiais atsiliepimais apie „Rekviem“ atsisveikinimo namus

  • Teksto dydis:

Kaune įkurti atsisveikinimo namai „Rekviem“ per pirmąjį veiklos mėnesį sulaukė klientų dėmesio ir palankių įvertinimų. Gamtos apsuptyje prie Neries esančių naujos koncepcijos „Rekviem“ atsisveikinimo namų darbuotojai sako, kad iš šiltų klientų atsiliepimų galima spręsti, jog vieta, kur kauniečiai gali šviesiai, pagal savo norus atsisveikinti su artimaisiais, mieste atsirado pačiu laiku.

Kuriant vasario 5 d. duris atvėrusių atsisveikinimo namų filosofiją stengtasi atsižvelgti į naujausias laidojimo tradicijas, žmonių poreikius ir besikeičiančią jų pasaulėžiūrą. Pasinaudojusieji „Rekviem“ paslaugomis pasakoja, kad sunkią akimirką jiems įspūdį paliko ne tik kitokia nei įprasta atsisveikinimo namų aplinka, tačiau ir dėmesingas, bet neįkyrus čia dirbančių specialistų rūpestis.

„Didžiausia padėka, kad sunki akimirka tampa lengvesnė įžengus pro jūsų duris“, – atsiliepimuose rašo viena klientė, atsisveikinimo namuose sukurtą aplinką apibūdindama kaip modernią, jaukią ir šiltą.

Anot „Rekviem“ dirbančių specialistų, daugiausia padėkų jie sulaukia už pagalbą kiekviename žingsnyje, geranoriškumą, subtilų skonį, pagarbą ir profesionalumą. Nelieka pamiršta ir jauki, šviesi, gamtos ramybe dvelkianti aplinka.

Atsisveikinimo namų „Rekviem“ nuotr.

„Ačiū naujų atsisveikinimo namų „Rekviem“ kolektyvui Kaune. Tai iš tiesų šviesūs ir jaukūs atsisveikinimo namai, kurių jaukumą sukuria dirbantis kolektyvas“, – rašoma atsiliepimuose.

Atsisveikinimą „Rekviem“ namuose organizuoja tiek norintys kuklių, tiek puošnių laidotuvių. Iki šiol čia surengtų atsisveikinimų kaina svyravo nuo 1000 eurų, kai salė buvo užsakyta kelioms valandoms, iki daugiau kaip 3000 eurų, kuomet artimieji daug dėmesio skyrė salės papuošimui, papildomai nuomojosi banketinę salę, į kurią artimiausieji iš ceremonijos kapinėse grįžo pabūti šeimos rate, pasidalinti atsiminimais ir emocijomis, kad palengvintų sunkią akimirką.

Darbuotojai detalizuoja, kad atsisveikinimus galima organizuoti ir dar kukliau arba dar puošniau – viskas priklauso nuo pageidavimų.

Anot Bernardo Vilkelio, įmonių grupės „K2 LT“, valdančios „Lietuvos krematoriumą“ ir ritualinių paslaugų centrą „Rekviem“, direktoriaus, paslaugomis jau spėjusių pasinaudoti klientų atsiliepimai rodo, kad aiški misija duoda tokį rezultatą, kokio tikėtasi.

„Nacionaliniu mastu jau ne pirmus metus veikia laidojimo ceremonijų organizavimo sistema „Rekviem“, pasiekiama trumpuoju telefonu 19211. Jos pagalba prisidėjome organizuojant šimtus laidotuvių visoje Lietuvoje, kasdien bendraudami su mirusiųjų artimaisiais matome, kaip pamažu keičiasi velionį išlydinčių artimųjų poreikiai, jų požiūris į mirtį ir suvokimas, kaip turėtų atrodyti laidojimo namų teikiamos paslaugos. Atsisveikinimo namų atspirties taškas buvo labai aiškus: sukurti erdvę, kurioje artimieji brangų žmogų galėtų išlydėti taip, kaip jie patys nori ar norėjo velionis“, – sako B. Vilkelis.

Atsisveikinimo namų „Rekviem“ nuotr.

Jis akcentuoja, kad laidojimo ceremonija yra labai jautri ir asmeniška patirtis. Todėl profesionali, rami įsiklausančių specialistų pagalba tokiu metu – itin reikalinga.

„Rekviem“ atsisveikinimo namai veikia 30 arų sklype ant Neries kranto, prie pat Eigulių kapinių (Jonavos g. 41A, Kaunas). Iš viso čia įrengtos keturios atsisveikinimo salės, talpinančios nuo 30 iki 100 žmonių. Visas erdves architektai suplanavo taip, kad lankytojai galėtų susikaupti ir visą dėmesį sutelkti į vykstančią atsisveikinimo ceremoniją, jiems netrukdytų aplinkiniai. Į atsisveikinimo sales pro didelius langus su vaizdu į Nerį sklinda natūrali šviesa, tačiau artimųjų privatumas dėl to nenukenčia – iš išorės salės vidus nėra matomas, nes langai atspindi šviesą. Iš kiekvienos salės šiltuoju sezonu bus galima išeiti tiesiai į parką ir specialiai lankytojams sukurtas ramybės erdves.

Šalia atsisveikinimo namų įrengta šviesi salė gedulingiems pietums. Atvykstantieji automobiliais, esant poreikiui, juos gali palikti prie atsisveikinimo namų ir į kapines bei iš jų vykti specialiu autobusu. Prie pat atsisveikinimo namų taip pat yra viešojo transporto stotelė „Šiaurės prospektas“. Netoliese yra įvažiavimas į aplinkkelį, todėl patogu nuvykti ir į kitas didžiąsias Kauno miesto kapines – Karmėlavos ar Romainių.

Pradėjusių veikti atsisveikinimo namų salėse buvo galima laikyti tik urnas, t. y., atsisveikinti tik su artimaisiais, kurių palaikai buvo kremuoti. Šiuo metu „Rekviem“ jau teikia visas su atsisveikinimu susijusias paslaugas.

Iš viso į šį projektą investuota iki 1,5 mln. eurų. Tai pirmieji „Rekviem” prekės ženklo atsisveikinimo namai,  jiems pasiteisinus, planuojama atidaryti panašių objektų ir daugiau.

Daugiau apie AB „K2 LT“

Įmonių grupė „K2 LT“ valdo „Lietuvos krematoriumą“, teikiantį pagarbaus ritualinio kremavimo paslaugas bei ritualinio laidojimo paslaugų teikėją UAB „Rekviem LT“. AB „K2 LT“ veiklą pradėjo 2008 m., o 2011 m. Lietuvoje iškilo vienintelis „Lietuvos krematoriumas“, esantis Kėdainiuose. 2015 m. įmonių grupė tapo akcine bendrove ir įžengė į alternatyviąją akcijų rinką „First North“ bei tapo pirmąja Lietuvos bendrove, kurios akcijas į „First North“ įtraukė „Nasdaq Vilnius“. Šiuo metu bendrovė turi apie 200 investuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bobute

bobute portretas
cia gali sarvoti kuriu pinigu kapsai didesni uz juos pacius,Kai 93 metais ten sarvojau a.a.Mama tai kainos buvo protingos ir visiems prieinamos,nas ivyko dabar,gal jau tos sales pritaikytos kokiu tuneliu sauti tiesiai i roju???

Tom

Tom portretas
Pagaliau europietiski laidojimo namai o ne tie sovietiski geltonu sienu kambariai pas kuriuos kainos visur slepiamos ir dirba pusbroliai ir pusseres. Apie mokesciu mokejima nekalbu. Seniai tokiu reikejo.

lile

lile portretas
is kur jau cia tokias kainas lupat velioniui vienodai o gyvieji turi kur pinigus isleist
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių