Kauniečiai niršta, kad vairuotojai važinėja pėsčiųjų takais: juk čia čiuožinėja vaikai!

  • Teksto dydis:

Miestiečiai atkreipė dėmesį, kad kai kurie vairuotojai siekia sutrumpinti kelią ir važinėja pėsčiųjų takais. Šalia yra ir kalniukas, nuo kurio čiuožinėja vaikai. Vietiniai gyventojai teigė, kad dažnas jų taip važiuoja ir jokios problemos nemato.

Pavojus vaikams

Socialiniuose tinkluose viena kaunietė nurodė, kad ties Taikos pr. 105-uoju ir 107-uoju namais yra pėsčiųjų zona. Žiemą čia nuo kalniuko čiuožinėja vaikai, tačiau vairuotojai vis tiek čia važinėja. Pasak moters, tai labai nesaugu – po ratais gali pakliūti ir pėstieji, nes žiemos metu esą gali nesuspėti pasitraukti.

„Vieta yra netoli „Trijų berželių“. Čia vaikai čiuožinėja. Nors ir negyvenu čia, manau, kad mašina čia negali važinėti. Saugokite vaikus. O, vairuotojau, tu esi tikras besmegenis“, – apie automobiliu pro pėsčiųjų zoną važiavusį vairuotoją atsiliepė kaunietė.

Naudojasi vietiniai

Po įrašu pasipylė žmonių, kurie gyvena aplinkiniuose namuose, komentarai. Jie tikino, kad labai patogu „nukirsti kampą“ ir taip greičiau per kiemus pasiekti Kovo 11-osios gatvę ar Pramonės prospektą ir važiuoti link „Urmo“ miestelio.

„Visi čia taip važiuoja jau 40 metų. Tarp jų ir aš“, – nurodė vienas internautas. Jis tikino, kad tiems, kuriems tai nepatinka, galėtų tiesiog vaikus pristabdyti, kol pravažiuos automobilis.

Kaunietis teigė, kad šioje vietoje yra keturi devynaukščiai, jų gyventojai kerta kampą važiuojant link Draugystės parko į Kovo-11osios gatvę. Penkiaaukščių namų gyventojai esą dažniau važiuoja Pramonės prospekto kryptimi. Pasak internauto, patogu taip važiuoti ir pasiekti šalia kito namo esančią gatvelę, tad žmonės turėtų vieni kitus gerbti ir praleisti važiuojančius, o vairuotojai esą taip pat turi nelakstyti, mat šioje vietoje jau išvažinėta danga, atsiveria duobės.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nuomonės išsiskiria

Visgi ne visi palaikė tokią poziciją, kad vietos gyventojai pėsčiųjų zonoje važinėja savo automobiliais. 

Nukerta kampą. Čia taip negalima. Grybas už vairo“, – įrašo autorei antrino dar vienas kaunietis.

Kiti komentavo, kad vietiniai gyventojai pėsčiųjų zonoje važinėti automobiliais nustos tik tada, kai ant kalniuko žais jų pačių vaikai arba anūkai, o ant suoliukų sėdės jų pačių artimieji. 


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaautomobilisvažiuoja pėsčiųjų takaispasipiktino važiuojančiaispavojus vaikams

NAUJAUSI KOMENTARAI

.....

..... portretas
O Kamajų gatvelej vaikai ne tik ciuozineja nuo piliakalnio su rogutemis,bet atsisede ant sniego tiesiog vaziuojamoje dalyje zaidzia..ir nei tevams nei kokiai institucijai tas neidomu...neidomu bus tol,kol koks vairuotojas vaziuojantis gatvele nepamatys vaiku ir...neduok dieve....

AE

AE portretas
Nera kelio važiuoti negalima. Nereikia cia jokios diskusijos žmones laužo istatima taip važinedami.

ff

ff portretas
Niekaip nesuprasiu kaip tokie dalbajobai su tokiu mastymu teises išsilaiko "Jis tikino, kad tiems, kuriems tai nepatinka, galėtų tiesiog vaikus pristabdyti, kol pravažiuos automobilis."
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių