Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiai patenkinti rinkimų rezultatais (apklausa)

2011-02-28 17:32
Kauniečiai patenkinti rinkimų rezultatais (apklausa)
Kauniečiai patenkinti rinkimų rezultatais (apklausa) / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Savivaldos rinkimuose dalyvavę kauniečiai džiaugiasi sekmadienį vykusio balsavimo rezultatais.
Daugelis pirmadienį Laisvės alėjoje apklaustų praeivių švytėjo – partija, kuriai jie teikė pirmenybę, surinko daugiausia balsų. Nepatenkinti ligšioline miesto valdžia prisipažino ignoravę rinkimus.

Eugenija Ševelinskienė, verslininkė:
– Neapsakomai esu patenkinta savivaldybių tarybų rinkimų rezultatais. Labai džiaugiuosi, kad daugiausiai mandatų pelnė konservatoriai, už juos aš ir balsavau. Programą jie turi teisingą, bet daugelį pažadų įvykdyti neleidžia sąlygos. Mūsų valdžia turi remti krepšinio komandą "Žalgirį". Esu patenkinta ir premjero Andriaus Kubiliaus darbu, nes jo darbas labai sunkus ir atsakingas. O klaidų visi daro, tad ir konservatoriai pasimoko iš savo padarytų klaidų.

Kristina Klinavičienė, valstybinės įstaigos darbuotoja:
– Aš nebalsavau. Nes nematau jokios prasmės balsuoti – vis tiek į valdžią eina tie patys politikai, kurie nieko nepakeičia. Nes nesvarbu, kokius politikus išrinksime, vis tiek Kaune niekas nepasikeis. Kaunas yra pats lietuviškiausias miestas, tad daugelis ir balsuoja už konservatorius. Norėčiau, kad politikai būtų sąžiningesni ir labiau pilietiški.

Zanas Dėdinas, veterinaras:
– Konservatoriai turi daugiausiai mandatų? Jie tikrai juos nusipirko. Garantuoju. Aš pats balsavau už Stanislovą Buškevičių – jis jaunalietuvis. Aš esu trečios grupės invalidas ir sergu vėžiu, tad valdžia turėtų labiau rūpintis sergančiais žmonėmis.

Elena Dėdienė, kaunietė:
– Balsavau už Stanislovą Buškevičių. Nauja valdžia turi mylėti žmones ir mažinti šildymo kainas. Niekada gyvenime nesu balsavusi už konservatorius. Aš visada balsuoju rinkimuose, nes noriu, kad Kaune būtų tvarka. Prie konservatorių nebus tvarkos.

Sigitas Sidaravičius, Kauno turizmo centro direktorius:
– Gerai vertinu rinkimų rezultatas, bus darbų tęstinumas. Pats balsavau, tačiau nenoriu pasakyti už kokią partiją. Oro uosto plėtra, Kauno pilies atidarymas – tai svarbiausia. Būtinai dalyvauju visuose rinkimuose, nes jei nedalyvausi, tai nebus ant ko pykti.

Jadvyga Smailienė, buhalterė:
– Labai gerai, kad konservatoriai turi daugiausiai mandatų. Bet aš pati labiau palaikau nepriklausomus kandidatus. Balsavau už jaunus žmones, nes norisi daugiau pokyčių. Kauniečiai privalo išsirinkti gerą šeimininką – merą, kuris padarytų taip, kad Kaune būtų gera gyventi. Pažiūrėkite, koks geras yra Druskininkų meras ir tvarka priklauso nuo mero. Norėčiau, kad Kauno valdžia pasirūpintų, jog žiemą būtų išvalyta Laisvės alėja nuo sniego, kad reaguotų į žmonių skundus dėl šildymo kainų. Aš niekad nesieju žmonių prie partijų – kiekvienas gali padaryti gerų darbų.

Audrius Meilutis, prokuroras:
– Esu patenkintas rezultatais, nes nugalėjo tie, už kuriuos balsavau. Tikiuosi iš konservatorių darbų tęstinumo. Svarbu, kad tuos darbus, kuriuos pradėjo, tęstų ir toliau, nes dabar permainos yra mažiausiai reikalingos. Sunku pasakyti, kodėl kauniečiai dažniausiai renka konservatorius, galbūt darbai parodo jų kompetenciją. Beje, Kaune gajos tradicijos.

Romualdas Urbanavičius, bedarbis:
– Esu nelabai patenkintas rinkimų rezultatais, nes kauniečiai ne tik už konservatorius balsuoja. Dauguma, girdėjau, balsavo už kitas partijas. Aš balsavau, nes esu pilietis, ir turiu atlikti savo pareigą. Man įdomu, kokia valdžia rūpinsis miesto tvarka, tačiau savo balsus atidaviau ne konservatoriams. Tikiuosi, kad jie pabaigs statyti "Žalgirio" areną, tačiau iš konservatorių vis tiek nieko gero nesitikiu. Mieste bus ta pati rutina. Tikiuosi, kad valdžia labiau atsisuks į žmones ir labiau tvarkys miestą, nebebus baisu vakarais išeiti į gatvę. Nauja valdžia turėtų daugiau rūpintis tvarka. Kauniečiai yra konservatyvūs žmonės, todėl ir balsuoja už konservatorių partijas. Manau, kad Kaune gyvena labai daug konservatorių giminių ir todėl jie laimi.

Vladas Rudalevičius, bedarbis:
– Nežinau aš tų rezultatų. Konservatoriai? Oi, tas pats š... Nebalsavau, nes nemačiau žmonių, už kuriuos vertėtų atiduoti balsą. Konservatoriai – nieko gero, vis tiek nieko doro nepadarys. Reikia, kad valdžia nustotų rūpintis tik savimi. Aš niekada nemačiau, kad kauniečiai būtų išsirinkę normalų merą. Tokius kvailus išrenka, kad neturiu žodžių. Nieko nebesitikiu iš mūsų valdžios.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų