Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus

2012-07-24 10:43
Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus Kauniečiai traukia sportuoti į miesto parkus

Kalniečių ir Dainavos parkuose įrengti treniruokliai pritraukia ne tik žaidimų aikštelėse žaidžiančius vaikus, bet ir vyresnio amžiaus kauniečius.

Į Lietuvą sugrįžus vasariškiems orams, Kauno parkai netruko prisipildyti sportui neabejingų miestiečių. Bėgikai, dviratininkai, žaidžiantys vaikai, iškylaujančios porelės ir sporto mėgėjai – tokia parkų idilė išties primena didžiuosius Europos didmiesčius.

Sportas neleidžia pasiduoti senatvei

Dviračiu mėgstantis važinėti bedarbis Jurgis pasidžiaugė, kad turi galimybę sportuoti: „Kadangi turiu laiko, užsuku čia kiekvieną dieną. Juk reikia palaikyti formą. Argi apsimoka eiti į sporto klubus. Ten  už kelis atsispaudimus turi mokėti pinigus“.

Žaliais sportiniais marškinėliais su užrašu „Lietuva“ pasipuošusi pensininkė Birutė parke spėja ir anūkus prižiūrėti, ir kartu su jais pasportuoti. Moteris beveik kiekvieną rytą ateina į parką mankštintis, o kai draugiją palaiko anūkai, parke praleidžia visą dieną.

Atgavusi kvapą po mankštos Birutė pasakojo, kad jaunystėje nuolatos sportavo.

„Daug judėdavau, todėl ir dabar nesinori apsileisti. Labai džiaugiuosi šia sporto aikštele", - kalbėjo ji.
Energinga ir besišypsanti moteris užtikrino, kad senatvei ji tikrai nepasiduos.

Anot pašnekovės, daugelis pensinio amžiaus žmonių skundžiasi neturintys įdomios veiklos, todėl sportas jiems gali tapti puikia alternatyva nuoboduliui. Vyresnio amžiaus moterys taip pat neturėtų nustoti rūpintis išvaizda. „Prižiūrėdama anūkus Anglijoje nuolat vaikščiojau, todėl buvau numetusi daug svorio. Grįžus į Lietuvą sugrįžo ir nereikalingi kilogramai“, – moteriškomis paslaptimis dalijosi kaunietė.

Atėjo dėl anūkų

Dainavos parke verda ne tik sportinės aistros. Daug garbaus amžiaus žmonių rymo prie čia pat esančios žaidimų aikštelės ir prižiūri žaidžiančius anūkus.

Pensininkas Jonas sporto aikštelėje bėgiojo paskui judrų berniuką, bet pats lipti ant treniruoklių nesiryžo. „Nemėgstu sportuoti. Neįdomu man. Ateinu čia tik dėl anūkų“, - kategorišką požiūrį į sportą išdėstė vyras ir šūktelėjo anūkui, kad būtų atsargus žaisdamas ant treniruoklių.

„Bėgioti paskui anūkus – irgi sportas“, - juokavo dėl stuburo išvaržos sportuoti ir dirbti negalinti Alma. Moteris mano, kad naudingiau būtų įkurti daugiau žaidimų aikštelių vaikams.

Mėgsta sportuoti poromis

Energingai Dainavos parke ant treniruoklio plušanti pensininkė Janina išvyką į parką laiko privilegija. Nors gyvena Partizanų gatvėje, nepabūgo atstumo ir su vyro atvyko pasportuoti.
„Šokis, sportas, daina!”, - jaunatviškai sušuko pašnekovė ir trumpam nulipusi nuo treniruoklio atskleidė, kad be judesio neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Ponia Janina kartu su vyru lanko šokius ir džiaugiasi, kad gali naudotis vieša treniruoklių sale gryname ore: „Sporto klubai labai brangūs, o sportuoti lauke su vyru smagu”.

Neseniai atlikto tyrimo duomenys atskleidė, kad net 60 proc. visų Lietuvos gyventojų sportuoja bent kartą per mėnesį. Sportas populiaresnis tarp stipriosios lyties atstovų nei moterų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų