Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečių norą balsuoti lemia oro sąlygos

2009-06-04 17:08
Kauniečių norą balsuoti lemia oro sąlygos
Kauniečių norą balsuoti lemia oro sąlygos / Evaldo Butekvičiaus nuotr.

Antrąją išankstinio balsavimo į Europos Parlamentą dieną kauniečiai aktyvesni. Po 12 val. savivaldybėje nutįso norinčiųjų balsuoti eilė.

„Oras pagerėjo, ir rinkėjų daugiau“, - juokavo savivaldybės rinkimų komisijos pirmininko pavaduotojas Kęstutis Šerėnas. Pasak jo, trečiadienį prapliupus lietui, rinkimų komisija sėdėjo be darbo. Ketvirtadienį savivaldybėje galima balsuoti iki 20 val.

Per prezidento rinkimus pirmąją išankstinio balsavimo dieną prie urnos atėjo apie 2 tūkst. piliečių. Pirmąją išankstinio balsavimo dieną Kauno savivaldybėje savo pilietinę valią išreiškė 720 rinkėjų. 

Nesitikint didelio rinkėjų aktyvumo renkant atstovus į Europos Parlamentą perpus sumažinta savivaldybės rinkimų komisija. K.Šerėnas nesureikšmino, kad ketvirtadienį atėjo daugiau norinčiųjų balsuoti. „Kai rinkėjų nelieka, belieka medituoti. Vakar popiet komisijos nariai dykinėjo“, - pastebėjo rinkimų komisijos pirmininko pavaduotojas.

Stebėti savivaldybėje vykstančio išankstinio balsavimo kol kas buvo atvykęs tik vienas stebėtojas iš Tvarkos ir teisingumo partijos.

Pasak savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Elenos Skirmantienės, rinkimų dieną birželio 7-ąją į Kauną ketina atvykti beveik trys šimtai Lenkų rinkimų akcijos stebėtojų. „Iš kur jie, nežinau, bet telefonu man buvo patvirtinta, kad visi stebėtojai - Lietuvos piliečiai“, - sakė pirmininkė.

Lietuvos rinkėjai turi išrinkti dvylika atstovų į Europos Parlamentą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų