Kauniečių sėkmė Tarptautinėse vaikų žaidynėse: 10 individualių trofėjų ir auksas

  • Teksto dydis:

Plaukimas, dziudo, lengvoji atletika ir futbolas. Perspektyviausi šių sporto šakų atstovai liepos 9–14 dienomis atstovavo Kaunui ir Lietuvai vadinamojoje vaikų olimpiadoje. Ufos mieste Rusijoje vykusios 53-iosios Tarptautinės vaikų žaidynės jauniesiems atletams iš Kauno buvo itin rezultatyvios.

Kauno miesto sportininkų komanda parsivežė iš viso dešimt medalių individualiose sporto šakose, o dar vienu aukso medalių komplektu pasidabino futbolininkų ekipa.

Vien plaukikai susižėrė aštuonis medalius. Arnas Čereška trofėjus pelnė visose keturiose rungtyse, kuriose dalyvavo – du aukso ir du sidabro medaliai. Plaukikės Mija Motiejaitytė ir Gerda Jotautė parvežė po du medalius: abi merginos pasipuošė sidabru ir bronza.

Į žaidynes vyko du lengvosios atletikos sportininkai ir abu taip pat grįžo su medaliais: Evelina Bukauskaitė iškovojo sidabrą šuolio į aukštį rungtyje, o Aurimas Šinkauskas rutulio stūmimo rungtyje pelnė bronzą.

Aurimas Šinkauskas

Didžiausio susidomėjimo sulaukė futbolo turnyras. Kauniečiai, nors grupės varžybose pralaimėjo pirmąjį susitikimą, užtikrintai žengė į finalą, kuriame susitiko su Graikijos miesto Anatoliki Mani komanda. Čia Kauno futbolininkai iš pradžių atsilikinėjo rezultatu 1:3, bet šį deficitą sugebėjo panaikinti ir pagrindinį rungtynių laiką baigė lygiosiomis 3:3. Baudinių serija taip pat baigėsi lygiosiomis, tačiau jos pratęsime auksą Kauno komandai išplėšė Aurimas Dapkus.

Futbolo mačą tiesiogiai transliavo televizija:

Per visą ICG (International Children Games) istoriją sužibo nemažai būsimųjų Lietuvos sporto žvaigždžių – prizines vietas šiose žaidynėse yra pelnę disko metikas Andrius Gudžius, plaukikės Rūta Meilutytė ir Agnė Šeleikaitė, gimnastas Tomas Kuzmickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių