Saldus stalas sukėlė šoką
Į portalą kauno.diena.lt kreipėsi skaitytoja Giedrė Gudonytė-Žilinskienė. Anot jos, kelis mėnesius planuotas vaiko krikštynas sugadino nesusikalbėjimas su restorano „Floros simfonija“ atstovais.
Moterį labiausiai nustebino atsainus darbuotojų elgesys, neištesėti duoti pažadai ir stalo papuošimas.
G. Gudonytė-Žilinskienė portalui pasakoja, kad krikštynoms jie užsisakė dalį restorano terasos ir išgirdo direktoriaus pažadą, jog nuo aplinkinių žmonių jie bus atitverti užuolaida. „Kai atvykę jos neradom, administracijos darbuotojai tiesiog atsakė, kad direktorius apie šią užuolaidą jau pusmetį svajoja. Tai iš kur mums reikėjo žinoti, kad čia tik svajonė?“, – ne itin maloniais prisiminimais dalijasi kaunietė.
Tiesa, moteriai užkliuvo ir daugiau šventės detalių. Anot jos, už stalo papuošimą buvo užsiprašyta po 2 eurus nuo žmogaus. „Buvo pažadėta padengti stalą, susitarta, kad stiklinėje vazoje stovės dirbtinių orchidėjų puokštė (jomis papuošta dauguma stalų), o atvykus radome vazoną su gėlėmis ir dvi nudegusias žvakes. Tikėjausi gražios kompozicijos su orchidėja, o ne vazono“, – sako moteris.
Turbūt reikėjo dar po 2 eurus nuo žmogaus sumokėti, kad gautume staltiesę ir ant saldaus stalo.
Ją šokiravo ir darbuotojų elgesys – pasakius, jog matomas vaizdas nuvilia, administratorė tarstelėjo, kad gali atnešti dar vieną orchidėją. „Neišgirdome klausimo, kuo ji gali padėti, ko pageidautumėme. Manau, kad per 10 minučių būtume išsprendę pusę bėdų“, – moteris tikėjosi, jog šventės metu pamatys tokius vaizdus, kurių pilnas internetas. Tačiau tik sulaukė atkirčio, kad už sumokėtus 32 eurus naivu tikėtis malonesnių akiai vaizdų. Anot restorano personalo, į šią kainą įėjo mokestis už staltiesę ir servetėles.
„O saldus stalas sukėlė šoką visiems aplinkiniams. Turbūt reikėjo dar po 2 eurus nuo žmogaus sumokėti, kad gautume staltiesę ir ant saldaus stalo. Nuo kada užsakytos šventės būna be staltiesių ir servetelių? Gal ir įrankius kitą kartą atsinešti?“, – moteris aiškina, kad už šventę, kurioje dalyvavo 14 suaugusių asmenų ir trys vaikai, buvo atseikėta daugiau nei 500 eurų. Kaunietė aiškina, kad su restorano atstovais nebuvo derinama ir konkreti pinigų suma, kurią pašnekovė pageidavo išleisti.
Pateikė kitokią versiją
Nors skaitytoja tikina, kad priekaištų pateiktam maistui ir lėkščių kiekiui ji neturi, visgi karštų patiekalų, anot jos, personalas taip pat nesiskubino patiekti. „Telefonu tą pačią dieną patikslinau, kad atvyksime 19val., atvykom 18.45val, tačiau maistą gavom tik 20val.!!! Jie nusprendė, kad mes vėluosim ir maisto negamino!!! Kai pradėjome ieškoti tiesos, jie iš mūsų išsišaipė“, – apie birželio 2 dieną vykusią šventę pasakoja moteris. Ji pasidalijo ir iš restorano atsiųsta žinute.
Restorano direktorius Henrikas Tautkus piešia šiek tiek kitokį buvusios šventės vaizdą. Portalui kauno.diena.lt pirmiausia jis pabrėžė, kad svečiai atvyko ne sutartu laiku, o vėlavo. „Per 40 minučių patiekti karštą patiekalą, kai restorane tuo pačiu metu yra dar keli šimtai žmonių, yra labai gerai. Stalas buvo dekoruotas medžiaginėmis servetėlėmis, išlygintomis staltiesėmis. Šalti patiekalai buvo pateikti tikrai gražiai – stikliniuose padėkluose. Kaip už šiek tiek didesnę nei 300 eurų sumą buvo padarytas ypatingai geras banketas. Ponia susierzino, kad už serviravimą išleido 32 eurus. Jei ji tikėjosi, kad už nepilnai 400 eurų 16 žmonių kompaniją galima pamaitinti karštais, šaltais patiekalais ir nukloti stalą gėlėmis, tai yra neįmanoma“, – H.Tautkus aiškina, kad floristikos darbai prasideda nuo 300 - 500 eurų.
Restorano įkūrėjo nuomonė išsiskyrė ir kalbant apie saldų stalą. Anot jo, klientė užsisakė tik vieną stalą, o vaisiai buvo patiekti ant serviravimo staliuko.
„Nereikia tikėtis, kad terasoje, kurioje talpinama 80 žmonių, klientė bus viena. Dėl tokios nedidelės sumos restoranas terasos tikrai neuždarys, o klientė neužsisakė atskiros salės“, – H. Tautkus aiškina, kad už tokią šventę atseikėti apie 20 eurų žmogui yra išties labai mažai. Paklaustas apie žadėtą užuolaidą, kuria būtų atitverta terasos dalis, jis aiškino apie tai nieko nežinantis.
Vadovas aiškina, kad per 14 restorano gyvavimo metų, toks nemalonus atvejis pasitaikė pirmą kartą.
Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu [email protected] arba spauskite čia.
Naujausi komentarai