Kaunietis apie eismą Rotušės aikštėje: vis tiek visi važiuoja pažiūrėti Kalėdų eglės

  • Teksto dydis:

„Visiems nusispjauti: vis tiek automobiliais važiuoja melstis į Kauno arkikatedrą baziliką ar pažiūrėti vakar Rotušės aikštėje įžiebtos Kalėdų eglės“, – piktinasi senamiesčio gyventojas Laurynas (vardas pakeistas). Vyras tikina, kad sekmadienio rytą M. Valančiaus gatve transporto priemonės važiavo dešimtimis.

„Rotušės aikštėje eismas ribojamas, tačiau įvažiavimai į ją yra laisvi: uždaryta tik prie Muitinės gatvės kampo ir A. Jakšto gatvės. Visi norintys patekti į Rotušę tai gali padaryti per vidurį – M. Valančiaus gatve, – portalui kauno.diena.lt pasakojo kaunietis. – Baisu, kas darosi – dešimtys automobilių čia važiuoja.“

„Draudžiančių važiuoti atitvarų pridėta prie Šv. Gertrūdos ir Kumelių gatvių sankryžos, bet iš to naudos mažai – pro Jonavos gatvę, palei Nerį, galima patekti į M. Valančiaus gatvę, kur nėra jokių draudžiančių važiuoti blokų ir ženklų. Čia pristatyta pilna mašinų“, – pasakoja eismą šioje vietoje filmavęs vyras.

Laurynas teigia, kad būtinai reikia drausti eismą M. Valančiaus gatve, ypač toje vietoje, kur ji ribojasi su Vilniaus gatve ir Rotušės aikšte.

„Gyventojų čia nėra, jie gyvena ties Raguvos gatve, – sakė senamiesčio gyventojas. – Juokingai atrodo, kai iš vienos pusės eismą apribojo, o iš kitos galima važiuoti. Mes niekaip nepasimokome, kaip riboti eismą kalėdiniu laikotarpiu – vis kas nors išlenda.“

Kauno miesto savivaldybė anksčiau pranešė, kad šeštadienį centrinėje miesto dalyje bus ribojamas eismas. 

„Atkreipti dėmesį ypatingai turėtų tie, kurie įprastai savo transporto priemones palieka Rotušės aikštėje – tądien čia to padaryti nepavyks nuo 10 iki 22 val.  Privažiuoti prie savo namų galės tik senamiesčio gyventojai, tačiau parkavimas Rotušės aikštėje bus ribojamas ir jiems. Eismas Rotušės aikštėje lapkričio 30 d. bus ribojamas nuo 10 iki 22 val. Įvažiavimai į A. Jakšto, M. Valančiaus, M. Daukšos, Aleksoto g. bus uždaryti, todėl siūloma iš anksto susiplanuoti maršrutą į Kalėdų eglės įžiebimo šventę“, – rašoma prieš kelias dienas išplatintame pranešime.

Buvo įspėjama, kad įžiebus pagrindinę miesto eglę Rotušės aikštėje ir jos prieigose keisis eismo tvarka. 

„Rotušės aikštėje eismas bus leidžiamas tik išorine aikštės dalimi nuo Muitinės g. link A. Jakšto g. A. Jakšto g. eismas taip pat bus organizuojamas tik viena kryptimi – nuo Rotušės aikštės. Eismas M. Valančiaus g. taip pat bus ribojamas. Į šią gatvę galės patekti tik gyventojai ir aptarnaujantis transportas“, – skelbė Kauno savivaldybės atstovai. 

„Tam, kad šventiniu laikotarpiu išlaikytume puikią nuotaiką, išvengtume eismo spūsčių ir automobilio statymo problemų, siūlome į šventinius renginius atvykti visuomeniniu transportu. Jei visgi nuspręsite vykti savo automobiliu, tuomet šventinių renginių metu juos siūlome palikti atokiau nuo senamiesčio esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse Jonavos, E. Ožeškienės gatvėse, šalia Aleksoto tilto“, – sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Vairuotojai senamiesčio zonoje raginami laikytis kelių eismo taisyklių. M. Daukšos, Muitinės, Kumelių ir L. Zamenhofo gatvių sankryžoje bei Rotušės aikštėje įrengti kelių eismo ženklai  „Gyvenamoji zona“.

„Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad gyvenamojoje zonoje leistinas ne didesnis nei 20 km per val. greitis. Taip pat pėstieji įgyja pirmumą automobilių atžvilgiu, tačiau jie neturi trukdyti automobilių eismui. Vairuotojų prašome ypatingo atidumo ir dėmesio visu šventiniu laikotarpiu“, – teigė M. Matusevičius.


Šiame straipsnyje: eismaseismas Rotušės aikštėjeKalėdų eglės įžiebimasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reik rašyti

Reik rašyti  portretas
Vyriausiąjai šalies inkvizitorei Agnieškai:))

KK

KK portretas
skundžiasi jis...o kaip namo davažiuoti nepažeidžiant ženklų, kai trumpam išleki iki parduotuvės, o atgal į pastatus už rotušės jau visi ženklai apriboja grįžimą? Šiemet savivaldybės atstovai itin nepersistengė planuodami kalėdinį eismą senamiestyje. Džiugu, kad panaudojamos lėšos, praktiškai nieko nemąstant, o tik numetant betoninius blokus. Kam tie blokai prie Vytauto bažnyčios? kokia jų funkcija? Kam blokai prie Getrūdos/Jonavos susikirtimo? kasmet tas mėnuo nuo eglutės įžiebimo iki Trijų Karalių - kažkoks košmaras. Ypač kai važiuoji namo, o visi atvykėliai iš rajonų ir miegamųjų rajonų į tave su neapykanta vėpso - mol ko čia važiuoji per galvas.

Vytautas

Vytautas portretas
Aš ten dirbu ir man nerūpi jokios plytos ten
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių