Kaunietis: tokių milžiniškų eilių prie mobilaus patikros punkto dar nebuvau matęs

  • Teksto dydis:

Pirmadienį prieš pietus prie Kaune, Jonavos gatvėje esančio mobilaus patikros punkto nusidriekė automobilių eilė, kuri siekė magistraliniame kelyje esantį viaduką. Tačiau popietę situacija dar labiau įkaito – automobilių kolona beveik pasiekė Kleboniškio gyvenvietę.

Pirmadienį į mobilų patikros punktą atvykusiems kauniečiams teko gerokai palaukti, mat nusidriekė dar nematyto ilgio eilė. Automobiliai išsirikiavo Kleboniškio gyvenvietės link. Su portalo kauno.diena.lt skaitytojais vaizdo įrašu apie eiles testuotis pasidaliję kauniečiai stebėjosi, kad nuo pat savaitės pradžios teik daug žmonių turi pasitikrinti, ar neserga COVID-19 infekcija. Vaizdo įraše matyti, kad šalikelėje stovi ne viena dešimtis transporto priemonių.

„Tokios milžiniškos automobilių eilės dar niekad neteko matyti“, – stebėjosi skaitytojai.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Dalis laukiančiųjų eilėje registravosi iš anksto ir gali būti, kad tikrinasi dėl to, jog pajautė kokius nors simptomus. Tačiau šioje eilėje stovi ir tie žmonės, kuriems yra privaloma periodiškai testuotis dėl darbo ir nuolatinio kontakto su kitais asmenimis.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad nuo liepos 26 dienos periodiškai testuotis privalo daugiau profesijų atstovų, kurie yra nepasiskiepyję arba nėra persirgę ir todėl neturi susiformavusio imuniteto nuo koronaviruso.

SAM puslapyje skelbiama, kad privalomai periodiškai testuotis turi asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, socialinių paslaugų įstaigų darbuotojai, švietimo įstaigų darbuotojai, vaikų stovyklų darbuotojai, vaistinių darbuotojai, tarptautinius krovinius vežantys vairuotojai, asmenys, vairuojantys viešąjį ar kitą keleivinį transportą, laisvalaikio ir (ar) pramogų, kultūros, meno sričių darbuotojai, viešojo maitinimo paslaugas teikiantys asmenys bei dirbantys mažmeninės prekybos srityje, taip pat viešojo administravimo subjektų darbuotojai, profesinę karo tarnybą atliekantys asmenys; bei tie, kurie atliekantys veiklą, susijusią su užsieniečių antplūdžio, dėl kurio paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija, valdymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuotrauka

Nuotrauka portretas
Pagal nuotrauką Kaune medžiai su lapais' žolė žaliuoja. Net gamta supyko .

Please

Please  portretas
Varykit visi skiepytis duchai

kiesa kausas

kiesa kausas portretas
kiesa kausas antivakseris
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių