Kaunietis: troleibuse mamai lūžo koja, bet vairuotojas ją pasodino ir vaitojančią vežė toliau

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kaunietis, kuris pasidalijo, kas vyko po to, kai jo mamai nugriuvus troleibuse lūžo koja.  

Kaip jau rašėme, nelaimė įvyko vasario 3-osios rytą. Anot policijos, apie 10.30 val. Kaune, Kovo 11-osios gatvėje, iš stotelės pradėjus važiuoti 62-ejų metų vyro vairuojamam troleibusui, salone pargriuvo ir susižeidė 80-ies metų keleivė.

Pranešime pabrėžiama, kad eismo sąlygos nebuvo itin palankios – šlapia kelio danga.

„Nelaimių pasitaiko, bet ar galima taip elgtis?“ – pasipiktinęs troleibuso vairuotojo elgesiu klausė sužalotos moters sūnus.

Mamą nuvežė iki namų. Iki „Girstupio“. Su lūžusiu šlaunikauliu, kur dabar reikalingas implantas. Ir toje stotelėje, kur jai jau reikėjo lipti, ją dar pora kartų pabandė pastatyti.

Jis apie tai, kad mama sunkiai sužalota, kad yra ligoninėje, kad jai prireiks operacijos, sužinojo atsitiktinai, per aplinkinius, o ne iš tarnybų, kurios buvo iškviestos po nelaimės.

Pagal mamos, su kuria vėliau pavyko pasikalbėti telefonu, pasakojimą, kaip teigė sūnus, ji įlipo į troleibusą. Iki jo ją palydėjo sesuo.

„Įlipo pro priekines duris, pažymėjo keleivio bilietą. Priekyje sėdynės buvo užimtos, ji turėjo paeiti toliau link antrųjų durų, kur jau buvo vietų atsisėsti. Paėjo, bandė sėstis, kaip tik tuo metu pajudėjo troleibusas, ji nesugebėjo išsilaikyti ir nugriuvo. Visu ūgiu. Pajuto didelį skausmą. Troleibusas sustojo“, – pradėjo pasakojimą vyras.

Prie mamos priėjęs troleibuso vairuotojas, kaip teigė moters sūnus, bandė ją pakelti, pasodinti. „Ką pakelsi, jeigu koja jau į kitą pusę žiūri. Ant sulūžusios kojos bandė pastatyti. Negana to, nežinau, kieno iniciatyva, aišku, senyvi žmonės linkę sau kaltę prisiimti, nebuvo iškviesta nei greitoji, niekas“, – dėstė pašnekovas.

Jis patikslino, kad viskas įvyko pajudėjus iš stotelės prie Kauno rajono savivaldybės. Troleibuso vairuotojas savo darbą tęsė toliau. „Mamą nuvežė iki namų. Iki „Girstupio“. Su lūžusiu šlaunikauliu, kur dabar reikalingas implantas. Ir toje stotelėje, kur jai jau reikėjo lipti, ją dar pora kartų pabandė pastatyti. Gal pareis namo? Aišku, ji nesugebėjo atsistoti. Tik tada jau buvo iškviestos tarnybos. Atvažiavo greitoji, policija“, – kalbėjo kaunietis.

Asociatyvi Vilmanto Raupelio nuotr.

Mama buvo išvežta į Kauno ligoninės Traumų punktą, esantį miesto centre.

„Kaip jums atrodo, kaip apie į tokią situaciją pakliuvusį žmogų sužino jo artimieji?“ – pasiteiravo vyras.

Jis patikslino, kad mama gyvena viena, atskirai nuo trijų savo sūnų, nes nori gyventi savarankiškai.

„Po valandos ar pusantros po nelaimės man paskambina pažįstamų pažįstamas, sako, važiuok pas mamą, jai kažkas negerai“, – apie skambutį, kuris sukėlė aliarmą, pasakojo kaunietis.

Skubiai nuvažiuoja iki mamos buto. Niekas neatidaro durų. Skambina jai telefonu. Už durų pasigirsta jos mobiliojo melodija, bet niekas neatsiliepia. „Ką galvoti? Laužti duris? Skambinu broliui, kuris turi mamos buto raktą“, – į mamos paieškas leidosi vyras.

Brolis tuo metu savo sveikatos priežiūros reikalais kaip tik lankėsi Traumų punkte, į kurį buvo pristatyta, kaip vėliau paaiškėjo, ir jų mama.

„Kol mes kalbamės, jis įžengė į punktą ir pamato gulinčią mamą. Nors tiek palengvėjo, kad sužinojau, kur ji yra. Nei policija, nei greitoji, nei traumpunkto medikai, nei „Kauno autobusai“ net nepaklausė mamos, ar reikia kažkam pranešti, kur ji yra. Gal mes būtume mėnesį nežinioje gyvenę? Va taip va dirba sistema“ – svarstė pašnekovas.

Jis teigė, kad pats asmeniškai buvo susisiekęs su „Kauno autobusų“ atstovais, bandė aiškintis nelaimės aplinkybes, bet neišgirdo net užuominos, kad mama gali kreiptis dėl žalos atlyginimo, nes visi keleiviai yra apdrausti.

Norėdamas sužinoti, kaip įvyko nelaimė, kreipėsi ir į policiją. „Galų gale policijos pareigūnė perskambino ir bent pasakė, kada įvyko įvykis. Visur prisidengiama asmens duomenų apsauga. Į traumpunktą dėl koronaviruso grėsmės irgi neįleidžiama, informacija irgi neteikiama. Gerai, kad turėjau agentą viduje – brolį. Jis viena ausim iš seselių išgirdo, kad lūžęs klubas ir šlaunikaulis. Po to sužinojom, kad mama bus guldoma į skyrių“, – pasakojo vyras.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Vėliau pašnekovas sulaukė žinių, kad mama pirmadienį bus operuojama. 

Jam pavyko ir pačiam pasišnekėti su mama. Brolis jai nuvežė telefoną. „Kaip ji reaguoja į visa tai? Kaip ir visi senyvi žmonės. Kantriai. Kaltę prisiima sau, prašė nepykti ant vairuotojo“, – sakė kaunietis, susijaudinęs dėl mamos sveikatos ir galimų nelaimės pasekmių.

Laukiame „Kauno autobusų“ komentaro. Jį gavę publikaciją papildysime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ana

Ana portretas
Mano mamai Vilniui buvo viskas taip pat.Pasekmes -operavo koja,po narkozes veme ilgai,buvo bloga.Mama myre po3 savaiciu po ivikio,atsokomibes nieks neprisieme.Nepamirsiu"pagalbos"daktaru,troleibusu parko,polocijos.Graudu!!!

!

! portretas
Reikia keleivių įlipimą padaryti ir per vidurines duris, nes pradėjus važiuoti transporto priemonei nesaugu eiti .

Ona

Ona portretas
Tai, kad dabar per priekines duris negalima lipti, Vilniuje tai tikrai. Kelintų metų straipsnis?
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių