Kauno apskrityje penktadienį patikrinta beveik 7,7 tūkst. automobilių: dalis vairuotojų – apgręžti

  • Teksto dydis:

Prieš ilgąjį savaitgalį dėl judėjimo ribojimų sustiprinus patikras ir policijai pasitelkus gausesnes pajėgas, panašu, kad pareigūnams darbo netrūksta. Kauno apskrityje penktadienį patikrinta tūkstančiai automobilių, dalis vairuotojų buvo apgręžti.

Kaip rašoma Kauno policijos paros įvykių suvestinėje, balandžio 2 dieną Kauno apskrityje esančiuose judėjimo kontrolės patikros postuose pareigūnai sustabdė ir patikrino beveik 7,7 tūkst. transporto priemonių.

Kaip nurodoma policijos pranešime, apgręžti 108 automobiliai.

Taip pat patikrinimų metu išaiškinta ir vienuolika įvairių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Užtikrindama judėjimo tarp savivaldybių ribojimą ilgąjį Velykų savaitgalį policija intensyviau tikrins automobiliais ir viešuoju transportu vykstančius žmones.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad kiekvieną savaitgalio parą šalyje reikalavimų laikymąsi užtikrins apie 1,1 tūkst. policijos pareigūnų ir apie 400 socialinių partnerių – šaulių, pasieniečių, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, policijos rėmėjų ir kitų.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Patikrinimai vyks visą parą

Generalinio policijos komisaro pavaduotojo Arūno Paulausko teigimu, patikrinimai vyks visą parą. „Didžiausias intensyvumas bus didžiausio automobilių judėjimo metu, bet vairuotojai turėtų nenustebti net jei ir nakties metu jie bus sustabdyti ir bus patikrinta, ar jie keliauja savivaldybėje, turėdami pagrindą“, –  sakė jis.

Generalinio komisaro pavaduotojo teigimu, policija įvertino ankstesnę patirtį bei „galbūt padarytas taktines klaidas“ ir šį savaitgalį skirs ypatingą dėmesį tam, kad keliuose nesusidarytų automobilių spūstys.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Skyrėme ir daugiau žmonių tam, kad būtų galima greičiau vykdyti tą patikrą, antra – tiesiog postų vyresnieji, jie vertins situaciją postuose ir pamatę, kad kaupiasi eilė, tai yra – matoma, kad automobiliams tenka laukti ilgiau nei 30 minučių, tai tiesiog patikra bus vykdoma greičiau, galbūt kažkoks procentas automobilių, kurie tikrai nekels jokių įtarimų, bus praleidžiami neįvykdžius patikros“, – kalbėjo A. Paulauskas.

Apie tai, kad šventinį savaitgalį bus griežčiau tikrinami traukiniais ir maršrutiniais autobusais keliaujantys žmonės pranešė ir Susisiekimo ministerija. Anot jos, keleivius tikrins ir Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abc

Abc  portretas
Tikrai kad,, prasmingas'' ir,, milziniskas' 'darbas atliktas is 7,7k net 108 apgrezti ir 11 pažeidėjų tarp visų patikrintų, cirkas tesiasi ir beprasmiskai taskomi pinigai toliau sėkmingai.

Edita

Edita portretas
Kiekvienas dirba savo darbą. Todėl gerbiu policijos darbuotojus.

Slabodkė

Slabodkė portretas
Kaip mėntas ,taip ir pi..ras
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių