Kauno apylinkės teisme – triguba šventė

  • Teksto dydis:

Taip jau sutapo, kad šiemet liepos 3 d. Kauno apylinkės teisme kolektyvas susirinko paminėti kelių svarbių švenčių: liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos bei tradicija tapusios sekretorių dienos.

Šventės pradžioje Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis visų teismo rūmų darbuotojus pasveikino su Valstybės diena, išskirdamas šią datą kaip itin svarbią mūsų tautai ir istorijai, pabrėždamas jos prasmę praeičiai ir ypač ateičiai: „Nuoširdžiai sveikinu jus visus su istorine valstybės švente, linkiu garsinti Lietuvą savo darbais, idėjomis, iniciatyvomis, būti aktyviems, niekada nepamiršti savo tautos nueito kelio, didžiuotis jos pergalėmis ir pasiekimais, kad kiekvienas iš mūsų atrastų, įžvelgtų ir atpažintų kuo daugiau vertybių – savo gyvenime, kito žmogaus akyse, garbingoje Lietuvos istorijoje“.

Teismo pirmininkas A. Purvainis garbingos šventės proga paskatino teismo darbuotojus ir penkiems jų įteikė padėkas už sąžiningą darbą, geranoriškumą ir iniciatyvą prisidedant prie teisingumo vykdymo, dar penkiems teismo darbuotojams suteiktos papildomos penkios mokamos poilsio dienos. Šia proga net 24 darbuotojams paskirtos vienos nustatytos pareiginės algos pastoviosios dalies dydžio premijos. Dar vienai teismo darbuotojai  už pasiektus rezultatus ir įgyvendintus tikslus paskirta vienos pareiginės algos dydžio piniginė išmoka. „Šios darbuotojos dėka Kauno apylinkės teismas neturi nei vienos pastabos įgyvendinant Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą“ – pažymėjo A. Purvainis.

Nors sekretorių diena šalyje buvo minima balandžio 17-tą dieną, tačiau dėl susiklosčiusios epidemiologinės situacijos šalyje šios šventės, Kauno apylinkės teisme tapusios jau tradicija, minėjimas buvo nukeltas.

Kaip ir kasmet, vykdytos anoniminės darbuotojų apklausos metu, išrinktos nominacijų „Metų sekretorė 2019“ ir „Metų debiutas 2019“ laureatės.  Nors įprastai apdovanojamos tik dvi teismo sekretorės, tačiau šiemet – jų išrinktos net šešios. „Kadangi ši darbuotojų grupė yra didelė ir itin svari vykdant teismo veiklą, išrinkti tik vieną geriausią kiekvienoje nominacijoje yra per daug sudėtinga“, – prieš įteikdamas apdovanojimus kalbėjo teismo vadovas.

Simbolinėmis dovanomis ir gėlės žiedu nominacijoje „Metų debiutas 2019“ apdovanotos Deimantė Lekavičiūtė,  Indrė Veselkaitė ir Vaida Margeliavičienė.

Nominacijoje „Metų sekretorė 2019“ – Gitana Levčenkaitė, Edita Ugianskienė ir Deimantė Sireikytė. 

„Sutapimas ar atsitiktinumas, tačiau šios dienos proga – teisme dar vienas didelis įvykis“, – pradėdamas atsisveikinimo kalbą tarė A. Purvainis ir išlydėdamas į pensiją pasveikino beveik ketvirtį amžiaus teisme išdirbusį teisėją Bronislovą Liatuką. Kolektyvo vardu teismo vadovas B. Liatukui, įteikė atminimo dovaną ir perdavė Lietuvos Respublikos prezidento ir Teisėjų tarybos išreikštas padėkas. Sveikinimo metu teisėjas B. Liatukas Kauno apylinkės teisme buvo išdirbęs 24 metus 1 mėnesį 16 dienų 3 valandas 32 minutes 27 sekundes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
kokie vargsai tenka ir savaitgailias dirbt dar netiek site dikaduoniai turi dirbt ir seknmadieny nes kiti mokesciu moketojai juos islaiko ta sutve.

Triguba dėl to,

Triguba dėl to,  portretas
kad pagaliau išėjo visus žmones juokinęs suvaikėjęs teisėjas

Birutė

Birutė portretas
Na sekretorės tikriausiai savaitgaliais nedirba,o va teisėjams nutartis rašyti tenka ir savatgaliais,nes darbo dienos skirtos posėdžiams.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių