Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno arkivyskupija šventė šv. Jono dieną

2011-06-25 15:14
Kauno arkivyskupija šventė šv. Jono dieną
Kauno arkivyskupija šventė šv. Jono dieną / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Birželio 24-ąją, švęsdama Šv. Jono Krikštytojo Gimimą, Kauno arkivyskupijos bendruomenė iškilmingai švenčia ir savo globėjo dieną.

2011-ųjų arkivyskupijos diena švenčiama ypatingais arkivyskupijos istorijos metais. Šiemet arkivyskupija, įsteigta 1926 m. balandžio 4 d. popiežiaus Pijaus XI, mini savo 85-erių metų įkūrimo sukaktį.

Arkivyskupijos dieną, kaip ir įprasta, jos bendruomenė – kunigai, vienuoliai, bažnytinių institucijų, organizacijų darbuotojai, įvairių mažesnių bendruomenių nariai, šeimos, jaunimas, visi tikintieji – meldėsi dėkodami Dievui už arkivyskupijos dabartį bei meldė jo globos ateičiai.

Birželio 24 d. šia proga iškilmingas šv. Mišias Euchaistijos Kauno arkikatedroje bazilikoje aukojo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Vliau surengtoje konferencijoje arkivyskupas apžvelgė šiandienines Kauno arkivyskupijos sielovados aktualijas.

Šventės proga įteikti aukščiausi Kauno arkivyskupijos garbės ženklai – Šiluvos Dievo Motinos medaliai – grupei asmenų už pastarojo meto nuopelnus Kauno Bažnyčiai uoliai savo tarnyste liudijant Evangeliją bei rodant krikščioniško gyvenimo pavyzdį.

Tryliktus metus iš eilės įteiktos arkivyskupo įsteigtos„Bažnyčios kronikos“ fondo padėjos žurnalistams už sąžiningos, objektyvios ir principingos žurnalistikos bei krikščioniškųjų vertybių puoselėjimą viešumoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų