Kauno atstovai: Vilnius gavo didelį kiekį vakcinų, todėl per prioritetų sąrašą juda greičiau nei mes

Vilniaus merui Remigijui Šimašiui ketvirtadienį paskelbus, kad nuo kitos savaitės žadama nuo COVID-19 skiepyti 45-erių ir vyresnius gyventojus, Kauno atstovai teigia, kad tai daryti sostinei greičiausiai leidžia itin dideli gaunamos vakcinos kiekiai.

„Vilnius pastaruoju metu gavo itin didelį kiekį vakcinų ir tai jiems leidžia per prioritetų sąrašą judėti greičiau nei šiuo metu galime mes“, – sakė P. Keras.

Jis taip pat tvirtino, kad Kaunas paskutinėmis savaitėmis gavo „pakankamai nedidelius vakcinos kiekius“ ir turi daug norinčių skiepytis aukštesnių grupių gyventojų.

Šią savaitę Kaune bus skiepijami svarbias funkcijas atliekantys darbuotojai.

„Pagal esamus vakcinų kiekius galime tikėtis ne anksčiau kaip po savaitės pasiekti 55+ prioriteto grupę“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Aistė Šuksta BNS teigė, kad Vilniaus savivaldybė gali pradėti skiepyti 45-erių ir vyresnius gyventojus, jei vakcinavo kitas grupes arba jei su jais susisiekus norinčiųjų skiepytis daugiau neatsiranda.

Pagal esamus vakcinų kiekius galime tikėtis ne anksčiau kaip po savaitės pasiekti 55+ prioriteto grupę.

Vilniaus savivaldybė skelbia šiuo metu skiepijanti 55-erių ir vyresnius, taip pat švietimo darbuotojus ir abiturientus, diplomatus, sergančiuosius lėtinėmis ligomis, socialinių paslaugų teikėjus, taip pat kviečiami skiepytis pareigūnai, prekybos įmonių salės darbuotojai ir kiti gyvybiškai svarbias funkcijas atliekantys asmenys.

Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimas skirti apie 20 tūkst. šią savaitę visai Lietuvai numatytų „Pfizer“ vakcinos dozių tik sostinei sukėlė kitų savivaldybių pasipiktinimą. Iš viso Vilniui, įskaitant Santaros klinikas, numatyta 46,5 tūkst. dozių, t.y. beveik pusė visos šią savaitę Lietuvai skirtos „Pfizer“ siuntos.

Vilniaus savivaldybės atstovai sako, jog tikisi spėti panaudoti visas dozes dar šią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Masiulis masiuliui

Masiulis masiuliui portretas
Pagal partinę liniją skirsto, kaip senais gūdžiais laikais. Laisves koncervai.

L

L portretas
Lygesni tarp lygiu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių