„Kauno autobusai“ pasiskolino 17,5 mln. eurų naujiems troleibusams pirkti

Šiaurės investicijų bankas savivaldybės bendrovei „Kauno autobusams“ suteikė 17,5 mln. eurų paskolą troleibusų įsigijimui.

Kaip ketvirtadienį pranešė bankas, paskola suteikiama 15-kai metų.

„Investicijos ne tik sumažins įmonės patiriamas priežiūros išlaidas ir pagerins teikiamas paslaugas, bet ir pasitarnaus Kauno viešojo transporto keleiviams, kurių kelionės taps patogesnės“, – sako Šiaurės investicijų banko prezidentas ir generalinis direktorius Henrikas Normanas.

Šiaurės investicijų bankas yra tarptautinė finansinė institucija, priklausanti aštuonioms šalims narėms: Danijai, Estijai, Suomijai, Islandijai, Latvijai, Lietuvai, Norvegijai ir Švedijai.

Naujajam transportui „Kauno autobusai“ išleis 29,4 mln. eurų, iš jų apie 20 mln. eurų – skolinsis, 1,6 mln. eurų skiria Kauno savivaldybė, o 7,9 mln. eurų – Europos Sąjunga.

„Solaris“ troleibusai jau pradėti pristatyti į Kauną, dalis jų kursuoja miesto gatvėmis. Planuojama, kad visi 85 troleibusai miestą pasieks iki metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas

Arunas  portretas
Lenkai dauk halturos pridare jaučiasi vibracija ar taip gali būti

Keleivė

Keleivė portretas
Galėtumėte nupirkti naujus troleibuzus- tik patogesnius, nes norin atsisėsti į aukštesnę sėdynę reikia būti jaunam ar gerokai pasitreniravusiam - reik kelti aukštai nepatogiai koją.

Kauniete

Kauniete portretas
Tegul pirma langus išplauna tu naujų troleibusų! Tokie purvini kad per juos nesimato kur važiuoji!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių