„Kauno autobusuose“ – jau šeši sergantys koronavirusu, tiriami dar 150 darbuotojų

Praėjusią savaitę koronavirusas koją įkėlė ir į „Kauno autobusų“ kolektyvą. Ištyrus didžiąją dalį darbuotojų nustatyta, kad penki jų serga, dar apie vieną atvejį paskelbta šiandien. Tačiau ir tai – dar ne galutiniai duomenys. Šiandien bus baigti tirti beveik visi likusieji bendrovės atstovai.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras portalui kauno.diena.lt teigė, kad ir darbuotojas, kurio diagnozė patvirtinta vakar, kaip ir kiti penki kolegos, dirbdami neturėjo kontaktų su keleiviais.

„Jau ištirta virš 400 [„Kauno autobusų“] darbuotojų“, – sakė P. Keras. Visų nespėta ištirti praėjusią savaitę, nes daug jų atostogavo ar darbe nebuvo dėl kitų priežasčių: pavyzdžiui, nedarbingumo.

„Per šiandieną jau tikrai turėtų būti baigti tikrinti visi dirbantys darbuotojai, grįžę po išeiginių. Jų yra pavieniai“, – kalbėjo P Keras.

Anot jo, kartu paėmus šiandien turėtų būti tiriami apie 100 „Kauno autobusų“ darbuotojų. Grįžtantys po atostogų darbą galės pradėti tik tada, kai bus ištirti ir sulauks neigiamo atsakymo dėl koronaviruso. Iš viso tokių yra apie 150.

Nė vienam „Kauno autobusų“ darbuotojas neatsidūrė ligoninėje. P. Kero turimais duomenimis, du atvejai yra simptominiai, kiti keturi bendrovės atstovai nejaučia jokių simptomų.

Visų nespėta ištirti praėjusią savaitę, nes daug jų atostogavo ar darbe nebuvo dėl kitų priežasčių: pavyzdžiui, nedarbingumo.

Izoliuotis privalo minėti sergantys „Kauno autobusų“ atstovai bei asmenys, su kuriais jie bendravo. Kai kurie jų dėl apgyvendinimo dviem privalomom savaitėm kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę.

„Negaliu pasakyti, ar tai būtent iš tų šešių darbuotojų, ar iš asmenų, su kuriais jie turėjo kontaktą, ir kurie taip pat privalo izoliuotis“, – teigė P. Keras.

Įmonės darbuotojai, anot visuomenės sveikatos specialistų, kontakto su keleiviais neturėjo.

Kaip jau skelbė portalas kauno.diena.lt, pirmasis atvejus „Kauno autobusuose“ nustatytas ketvirtadienį. 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, koronavirusas vėliau nustatytas dar trims „Kauno autobusų“ darbuotojams ir vienam asmeniui ne darbo aplinkoje. Įmonės darbuotojai, anot visuomenės sveikatos specialistų, kontakto su keleiviais neturėjo.

„Jie susirgo po kontakto su vairuotoju, apie kurio užsikrėtimą buvo pranešta penktadienį“, – teigta pranešime.

NVSC teigimu, vairuotojo susirgimas gali būti susijęs su koronaviruso protrūkiu transporto bendrovėje „Hegelmann Transporte“.

Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius teigė, kad atsižvelgus į pastaruoju metu susiklosčiusią situaciją dėl COVID-19 grėsmės, kuomet Kaunas tapo didelės rizikos savivaldybe, buvo imtasi atitinkamų prevencinių sprendimų.

„Lokalūs koronaviruso židiniai mieste iki šiol buvo sėkmingai suvaldyti. Darome viską, kad jie ir toliau neplistų, o sergantieji gautų visą reikiamą pagalbą. Be to, mobilusis patikrų punktas Kaune ir toliau tęsia prevencinius tyrimus, kuriuos atlikti raginame visus ne tik artimą kontaktą su sergančiaisiais turėjusius, bet ir profilaktiškai pasitikrinti norinčius gyventojus. Registracija vyksta telefonu kreipiantis į Koronos karštąją liniją 1808. Skambinantieji Kauno miesto gyventojai turėtų pasakyti raktažodį „kaunietis profilaktiniam tyrimui“, – teigė savivaldybės atstovas.

Kaip jau buvo rašyta, nuo penktadienio vidurdienio Kauno viešajame transporte sugrąžintos papildomos saugumo priemonės. Keleivių laipinimas vyksta nebe pro priekines autobusų bei troleibusų duris, Taip pat sustabdyta prekyba vienkartiniais bilietais, įsigyjant juos iš vairuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
baisi netvarka dezimfekatorius kabo vienas ir tas tuščias skaneriu iš tryju daugiausei vienas dirba taip ir maliesi tarp keleiviu kas du vadovas dirba jam tik pinigai rupi o apie tvarka ir švara neturi supratimo

vilnietis

vilnietis portretas
APIE KOKI ATSTUMA GALIMA KALBĖTI KAD TURI LAKSTYTI PO VISA AUTOBUSA KAD RASTUM VEIKIANTI SKANERI NUSKANUOTI BILIETA TA PATYRIAU KAUNO 43 AUTOBUSE

Kaunietis

Kaunietis portretas
Autobuse jokio dizenfekcinio skyscio.kyr jis dingo ka galvojo vadovybe kosmaras aytobusai nesvarus sedynes dulketos taupo pinigus.musu saskaita geda
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių