Kauno darbo biržoje – dar daugiau bedarbių

  • Teksto dydis:

Per liepos mėnesį registruoto nedarbo lygis Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje padidėjo 0,3 proc. punkto. Mėnesio pabaigoje nedirbantys asmenys sudarė 7,2 proc. Kauno regiono darbingo amžiaus gyventojų.

Rugpjūčio 1 d. Kauno darbo biržoje buvo registruota beveik 25,3 tūkst. nedirbančių regiono gyventojų – beveik 1,3 tūkst daugiau nei prieš mėnesį. Tuo metu prieš metus buvo registruota 24,6 tūkst. bedarbių, nedarbas siekė 6,9 proc.

Liepos mėnesį augantis nedarbas yra kiekvienų metų tendencija, nes šiuo laikotarpiu padaugėja darbo biržoje besiregistruojančių bendrojo lavinimo ir aukštojo bei profesinio mokymo institucijas baigusių jaunuolių. Rugpjūčio 1 d. Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota per 3,9 tūkst. jaunuolių.

Registruotas nedarbas, išskyrus Birštono savivaldybę, paaugo visose Kauno regiono savivaldybių teritorijose. Daugiausia darbingo amžiaus gyventojų bedarbiais buvo registruota Jonavos (8,9 proc.) ir Raseinių (8,6 proc.) rajonuose. Mažiausiai – Birštono (3,9 proc.) ir Kauno rajono (6,4 proc.) savivaldybėse.

Lyginant su šalies rodikliais, nedarbas Kauno regione toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (7,6 proc.). Per liepos mėnesį bedarbiais Kauno teritorinės darbo biržos skyriuose užsiregistravo beveik 4,2 tūkst. nedirbančių asmenų. Darbdaviai ieškantiems darbo siūlė apie 5,7 tūkst. laisvų darbo vietų. Kauno teritorinės darbo biržos duomenimis, per mėnesį į darbo rinką sugrįžo 3,7 tūkst. Kauno regiono gyventojų. Iš jų 2 tūkst. įsidarbino, 1,5 tūkst. pradėjo savarankišką veiklą, įsigiję verslo liudijimus, 247-iems asmenims suteiktas remiamas užimtumas.

Kauno mieste registruotas nedarbas per liepos mėnesį paaugo 0,4 proc. punkto iki 7,1 proc. Rugpjūčio 1 d. Kauno miesto skyriuje buvo užsiregistravę 12,8 tūkst. nedirbančių kauniečių.

Kauno rajone registruotas nedarbas per mėnesį ūgtelėjo 0,3 proc. punkto iki 6,4 proc. Rugpjūčio 1 d. Kauno rajono skyriuje bedarbiais buvo užsiregistravę 3,7 tūkst. rajono gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

c

c portretas
taip ar žinote kad grižo emigrantai keli taip ir dingo laisvos darbo vietos kaune ,ir kitose lietuvos miestuose 15 grižo ir visas darbo krūvis nubėgo pro šali, visur kur tik nebėgsi ten špiga rasi, o ne darbo ,o jeigu ir randa taip už minimuma 350 euru, o dabar sako pridės prie algos minimumo po 20 euru taip va bus padidėjimas darbo vietu kur už durų prie darbo biržos stovės eilės taip kaip prie lidli atidarymo ir stovės ir žiūrės iš kur atėis ponas atneš darbo voka priimti pas mane 10 žmonių o kitu man nereikia ir mokės kas nuo nosies išrinktiems darbininkams , taip iš kur kyla ekonomikos lygis mūsų nebuvo nėra ir nebus juk visa pramone išvoge išnaikyno visa pramonę ir tiesos net nepasako kur dingo visas darbas ,, bėkite kol dar jauni esate nieko nebus mūsų kieme džiaugsmas per ašaras, bastą ,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių