„Kauno dienos“ studija: istorikus sudomino radinys Kauno senamiestyje

  • Teksto dydis:

Radinys Kauno seserų benediktinių vienuolyno komplekse sudomino miesto istorijos tyrinėtojus. Apie tai – netradicinis pasakojimas „Kauno dienos“ studijoje.

Tai ne puodynė su aukso monetomis, tačiau istoriniu požiūriu dar didesnė vertybė. Spėjama, kad Benediktinių gatvėje esančiame vienuolyne aptiktos Kauno gynybinės sienos liekanos. Tvirtinant pastato pamatus rastas itin senos sienos fragmentas. Manoma, kad sienos statyboje naudotos tokios pat plytos, kaip ir statant Kauno pilį. Iki šiol vienintelė išlikusi mūrinės miesto sienos dalis yra tik prie Kauno valstybinio muzikinio teatro, greta Malūninko bokšto.

Šis radinys gali turėti reikšmingos įtakos miesto istorijai, tad „Kauno dienos“ studija šį kartą ne tradicinė. Patys nuvykome į senamiestį, kur archeologė Violeta Beigienė plačiau papasakojo apie istorikus sudominusį Kauno istorijos fragmentą, taip pat parodė dar vieną istorinį lobį, kurį rado… šiukšlyne.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kliedesių apsėstajam

Kliedesių  apsėstajam  portretas
Labai daug pastatų sunaikita, ypač 1655-1661 m., per maskolių okupaciją, archyvų sudeginta ar išvežta okupantų ir dūla rusų, vokiečių, švedų ir lenkų archyvuose. Tad iš kur tamsta žinai, kaip Kaunas atrodė? Ar tamsta žinai, kaip atrodė gotikinis vienuolynas prie Vytauto bažnyčios, vienalaikis su Perkūno namu, ir kuris buvo nugriautas Rusijos imperijos laikais?

Kliedesiai

Kliedesiai portretas
Kaunas nebuvo turtingas miestas. Jis tvėrėsi grioviais, sankasomis ir vietomis užsmailintų rąstų statiniais . Malūninko bokštas su tvoros fragmentais XVII a. -antra pusė. Ką ši naujai iškepta " archiologė" kliedi?

Užuojauta

Užuojauta portretas
rangovams,čia ta architekte,kur tiekėjus jau parinkus turi,nurodo,kur pas ką pirkti,nes kiti ,ne jos siūlomi, nepatikimi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių