„Kauno dienos“ studija: J. Butkevičienė – apie finansinius sukčius

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto docentė - praktikė Jurgita Butkevičienė.

Visi internete esame matę reklamų, kuriose prisidengiant žinomų žmonių veidais reklamuojama galimybė greitai praturtėti. Daugelis esame sulaukę ir telefoninių skambučių, dažniausiai iš užsienio, kuomet „konsultantas“ siūlo investuoti ir greitai bei solidžiai uždirbti.

Ir tai tik ledkalnio viršūnė, po kuria slepiasi gudrios schemos, kaip iš patiklių žmonių išvilioti pinigus ar net ištuštinti sąskaitas banke.

J. Butkevičienės duomenimis, remiantis Lietuvos bankų analize, per 2021 metus sukčiai iš Lietuvos įmonių ir gyventojų išviliojo 10,2 mln. eurų. Pernai vien per pirmą pusmetį jų grobis jau sudarė 6,4 mln. eurų.

„Kauno dienos“ studijoje su J. Butkevičiene kalbamės, kaip atpažinti finansinių investicijų sukčiavimo atvejus, kur investuoti, jei iš tiesų yra toks noras ir galimybė bei aptariame agresyvią kai kurių bendrovių rinkodarą, kurią dažnai galima supainioti su sukčiavimu ar net jam prilyginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?????

????? portretas
???????=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių