„Kauno dienos“ studija: kokią žalą vaikams daro tėvai, vartojantys alkoholį?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus mobilios komandos priklausomybės ligų specialistė dr. Birutė Peištarė.

„Jeigu tėvai piktnaudžiauja alkoholiu, tai ne pats veiksmas žaloja vaiką – jį žaloja aplinkinė situacija. Tėvai dažnai pykstasi, net iki smurto, o vaikai nustumiami į antrą planą ir tai veikia jų smegenis“, – pasakoja dr. B. Peištarė.

Vaiko raidai daroma ne tik psichologinė ir emocinė žala. Paskutiniai moksliniai tyrimai rodo, kad tokie vaikai suaugę dažniau serga sunkiomis ligomis, tarp jų ir onkologinėmis, o nederama aplinka veikia ir smegenų vystymąsi.

„Jeigu vaikas patyrė trauminių išgyvenimų, kurie atsikartojo ne vieną kartą, jo sveikata, imuninė sistema suaugus būna silpnesnė, vyksta smegenų struktūros pokyčiai. Toks vaikas greitai susierzina, gali būti agresyvus arba atvirkščiai – užsisklęsti savyje. Tokiems vaikams sunku priimti racionalius sprendimus, išauga priklausomybių rizika“, – įspėja specialistė. Visą pokalbį su dr. B.Peištare kviečiame žiūrėti „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Homoseksualizmas daro daug didesne žalą. Girtas prasiblaivo, homoseksualistas ne.

o

o portretas
kaip SP AZukauskas savo teiginiais LL aiskiai duoda suprasti tuo isiteigdamas sionglobalistam kad seima valstybei tik nasta tai apie kokia dar /valstybe. galima kalbet po tokiu prof /anisku/ teiginiu tai vyrsija sveiko proto supratyma ka ip ir visu kt socbergmafijos sulu prasilenkianciu su sveiku protu logika ir.... s a z i n e......?....

tai

tai portretas
uzdrauskit alkoholi ir narkotikus kuriuos iteisino socmafjos ireminta statytine su 4 vaikais ir norinti ivesti istatyma kad butu galima nebaudziamai atimineti vaikus tai lenkia betkoki setoniska veiksma uz kuri kentes jos pacios vaikai...?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių