„Kauno dienos“ studijoje – Kauno arkivyskupas K. Kėvalas

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas.

„Mūsų brolių ir seserų kraujas, partizanų, tų, kurie sušalo Sibiro platybėse, tiesiog šaukia mums: ar jūs juokaujate? Skundžiatės, kad trūksta vieno ar kito dalyko, kai gyvybės ir mirties klausimas sprendėsi visai neseniai, kad mes šitą laisvę turėtume“, – taip emocingai K. Kėvalas primena mums, kad dažnai nevertiname to, ką jau priimame kaip duotybę.

Ir pratęsia mintį: „Jeigu žmogus pabrėžia tik negatyvius dalykus, jis pradeda gyventi pasaulyje, kuris yra tik jo susikurtas kalėjimas. Jeigu pasaulis tau yra nedraugiška vieta, turi keisti požiūrį“, – pataria jis.

„Kauno dienos“ studijoje – pokalbis su K.Kėvalu apie jo vaikystę Žemuosiuose Šančiuose, nepamirštamą momentą, kuomet atrado savyje pašaukimą tarnauti Dievui, žmonijai tekusį išbandymą virusu ir artėjančias didžiąsias metų šventes.

„Šv.Kalėdų proga norisi palinkėti jums visiems įkvėpimo ir džiaugsmo, kuris tebūna jūsų gyvenimo būdas ir stilius“, – šiltą palinkėjimą perdavė visuomet nuoširdumu paperkantis Kauno arkivyskupas.

Visą pokalbį kviečiame žiūrėti „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

earth king

earth king portretas
linkiu jums tvirto pasekimo sulaukes šv, kalėdu, nepik bet biski dėl jumoro tamsta sakote esate šančiu vaikas buvote augot šančiu apilinkiu, bet ar esate girdėjas kaip kada karo m, ir pokario laikotarpi seneji šančiai panemune vadindavo už nemuno, gal ir negirdėjote juoko seniai prisimena gerai ir aš prisimenu tos laikus, ne iš piršto laužtus ,bėga šančiškiai kranto gatviu, gatveliu ir šaukia žiūrėkite panemunė dega o šančiai vandens neduoda, te tau jurgi kad kur gaisrinė tarnyba yra viena prie supančio šančio bezdžionių tylto gaisirinkas šaukia žiūrėk jurgi juk aš su žlanga neprabėgsiu tyltas supasi po skaidžiais žeme tas bedžioniu tiltas, tokio molio šv, jumoreska , šios dienos prisiminimui, nuo mano jaunystės atėjo palangos juze, nuskendo mano meilė, šapronauskao atminimas,

Ačiū

Ačiū  portretas
Blogiui paimti viršų nereikia surinkt daugumos - užtenka, kad gerieji tylėtų.

Anonimas

Anonimas portretas
Ačiū mylimam ir gerbiamam vyskupui už palinkėjimus!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių