„Kauno dienos“ studijoje – LSU lektorė A. Gaižauskienė: kaip auginti hiperaktyvius vaikus?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Lietuvos sporto universiteto lektore Aida Gaižauskiene.

Įvairiais skaičiavimais, hiperaktyvių vaikų yra nuo 3 iki 10 procentų. Berniukai hiperaktyviais būna 2-3 kartus dažniau, nei mergaitės. Tokie vaikai nenustygsta vietoje, jiems sunku susikaupti, dažni pykčio priepuoliai, tad tėvai pagalbos ieško pas psichologus ar net psichiatrus, sunkesniais atvejais jau reikalingas ir medikamentinis gydymas.

Tėvams dažniausiai sunku patiems suprasti, ar jų vaikas tiesiog nenuorama, ar tai jau elgesio sutrikimas. Augdami hiperaktyvūs vaikai dėl netinkamo bendravimo gali susirgti depresija, jie labiau linkę į priklausomybes, tačiau yra ir sėkmės istorijų – pavyzdžiui, JAV plaukikas, daugkartinis pasaulio ir olimpinis čempionas Michaelas Phelpsas.

Tad kaip auginti hiperaktyvų ar tiesiog aktyvų vaiką, pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su praktinę patirtį sukaupusia A. Gaižauskiene.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

> to med.

> to med. portretas
Tarybų sąjungoje nei žindomi kūdikiai, nei juo labiau naujagimiai nebuvo skiepijami. Skiepai - tik būtiniausi - prasidėdavo kažkur nuo pradinių klasių, kai vaiko organizmas jau būdavo spėjęs ir įgimtą imunitetą išvystyti, ir sutvirtėti.

to med.

to med. portretas
kepenio pasekejai, prie ko cia skiepai ir hiperaktyvumas? Sovietu sajungoje visi buvo skiepinami, tai senai turejo tvorom ir stogais nueiti.

As tai

As tai portretas
As tai savo hyperaktyviams vaikams duodu vaistu, tai jie visa diena svajoja sededami ant kedes ir ziuri i viena taska nieko nekalbedami. Taip man ramiau.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių