„Kauno dienos“ studijoje – nauji faktai apie Žaliakalnyje nelegaliai griaunamą namą

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje apsilankęs Kauno m. savivaldybės Paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas kalba apie plačiai nuskambėjusią istoriją – Žaliakalnio širdyje, Perkūno al. nelegaliai griaunamą namą.

„Kauno dienos“ studijoje apsilankęs S. Rimas pateikė dar nežinomų faktų apie šią istoriją. „Mano darbo praktikoje iki šiol nebuvo tokio įstatymų nepaisymo“, – sako jis.

Prieš penkerius metus įsigijęs šį namą naujasis savininkas lankėsi Paveldo skyriuje, bendravo su vedėju, tad puikiai žinojo, kad šio statinio griauti nevalia. Tuomet buvo sutarta, kad namas bus renovuojamas laikantis paveldo reikalavimų. Tačiau po kiek laiko savininkui atstovaujantis architektas jau pristatė projektą, kuriame buvo suplanuotas naujas ir modernus statinys, nei iš tolo neprimenantis dabartinio. Projektas, savaime suprantama, pritarimo nesulaukė. Tad po kiek laiko savininkas nusprendė savavališkai nugriauti namą Perkūno al.

Jis statytas tarpukariu, statinį projektavo garsus to laikmečio architektas Aleksandras Gordevičius, jame gyveno Steigiamojo Seimo signataras Petras Ruseckas. Tad kas dabartiniam savininkui gresia už savivalę?

Apie tai pokalbis „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyv.

Gyv. portretas
V.Matijošaičio komanda nesiskaito su miesto gyventojais,ne pirmi metai,nuo kadencijų pradžios.Vieną deklaravo prieš rinkimus , kitaip dirba ir daro kelinti metai is eilės.Atrodo kad Kaunas yra ji nuosavybė ir jo komandos UAB- as.

Pil.

Pil. portretas
Pribrendo reikalas jau, išeiti i gatvės ir pareikalauti kad baigtu tyciotis iš Lietuvos žmonių . Saujelė užvaldžiusi Lietuvą ,daro ką nori, perėmė miestų valdžią ir miestus, paverte savo grupuočių UAB- ais.

minde

minde portretas
isimkit ta paminklu griovejo snuky sauliu rima landsbergio anuka .
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių