Kauno eglutės įžiebimas – jau šeštadienį: Senamiestyje bus eismo ribojimų

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Kaunas įžiebs didžiąją artėjančių Kalėdų puošmeną. Ruošiantis tiesioginei transliacijai ir viso renginio metu numatyta riboti transporto ir pėsčiųjų srautus aplink Rotušės aikštę. Automobilių įvažiavimas į Senamiestį bus uždarytas jau nuo 10 val. Kviečiame patogiai įsitaisyti namuose, pasidaryti karštos arbatos ir eglutės įžiebimo šventę nuo 17 val. tiesiogiai stebėti „Kauno dienos“ portale!

Šiltos Kalėdos ateina į Kauną. Šiemet pagrindinės Kalėdų eglutės įžiebimo renginys bus nufilmuotas dviejose skirtingose erdvėse. Viena jų – tradiciškai – Rotušės aikštė. Kūrybiškai perteiktus „teletiltus“ žiūrovai galės išvysti lapkričio 27-osios vakarą nuo 17.30 val. TV3 televizijos eteryje.

Specialią transliaciją nuo 17 val. rengs ir „Kauno dienos“ portalas!

Tuo metu automobilių pravažiavimus aplink Senamiestį šeštadienį numatyta riboti nuo 10 iki 22 val. Eismas bus uždarytas ties A. Jakšto, M. Valančiaus, M. Daukšos bei Muitinės, Aleksoto ir Raguvos gatvėmis, taip pat nuo sankirtos su Kumelių ir V. Sladkevičiaus gatvėmis.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Pėsčiųjų eismas Rotušės aikštėje ir jos prieigose lapkričio 27 d. bus ribojamas nuo 15 val. iki 19 val. Aikštės perimetras bus apjuostas atitvarais, o patekimą iš aplinkinių gatvelių kontroliuos apsaugos darbuotojai bei policijos pareigūnai.

Jau penktadienio vakarą ant aikštėje stovinčių automobilių stiklų bus paliktos skrajutės su prašymu patraukti transporto priemones.

„Ypatingą dėmesį atkreipti turėtų tie, kurie įprastai savo transporto priemones palieka Rotušės aikštėje – tądien čia to padaryti nepavyks nuo 10 iki 22 val. Jau penktadienio vakarą ant aikštėje stovinčių automobilių stiklų bus paliktos skrajutės su prašymu patraukti transporto priemones“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Privažiuoti prie savo namų galės tik senamiesčio gyventojai, tačiau parkavimas Rotušės aikštėje bus ribojamas ir jiems. Aikštės prieigose parkuoti automobilius galės tik specialius leidimus turintys žmonės: žurnalistai su akreditacijomis ir į šį transliacijos filmavimą pakviesti judėjimo negalios paliesti vaikai bei juos lydintys asmenys.

Jau penktadienio vakarą nuo 18 val. bus uždaryta ir automobilių stovėjimo aikštelė greta Kauno pilies. Ši erdvė paliekama aptarnaujančiam renginio techninio personalo transportui bei keliems šimtams į koncertą atvyksiančių vaikų su specialiais kvietimais.

Kalėdiniais linkėjimais pasidalins Kauno meras

Nuo 17 val. „Kauno dienos“ portale kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją iš Rotušėje įsikūrusios „Kauno dienos“ studijos, kurioje svečiuosis Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Metų pabaigoje įprasta apžvelgti nuveiktus darbus. Tad džiaugiuosi, kad miesto meras sutiko simboliniu metu – eglutės įžiebimo šventėje pasidalinti mintimis apie praėjusius Kauno metus ir papasakoti apie ateities planus“, – sakė „Kauno dienos“ studijos vedėjas Gražvydas Muižys.

„Kauno dienos“ studija jau gyvuoja daugiau nei metus.

„Per tą laiką joje buvo apie pusantro šimto pokalbių, tačiau pirmą kartą iš įprastos erdvės keliamės į miesto Rotušę. Tai įpareigoja, tačiau tuo pačiu ir džiugina, nes neabejoju, kad šventinė aplinka suteiks pokalbiui išskirtinę ir šventinę nuotaiką“, – pastebėjo G.Muižys.

Šių metų kalėdinę eglutę miestui dovanoja gerai žinoma menininkė Jolanta Šmidtienė. Šį kartą kūrėja pristato nestandartinę eglutės puošimo idėją – drugelius ir smilgas. Kaip pati tekstilininkė yra sakiusi, žmonės dabar yra sušalę ne tik dėl oro, bet ir dėl pandeminės situacijos, todėl dažnas pagalvoja apie šiltus kraštus. Drugeliai padės persikelti į tikrą rojų, kur žvelgiant į dangų, plazdena drugeliai ir linguoja smilgos.

Dėl epidemiologinės situacijos šalyje, šiemet Kalėdų eglės įžiebimas keliasi į ekranus.

„Koncerte pasirodys Ieva Zasimauskaitė, Iglė, Rafailas Karpis. Gros Leon Somov. Bus dar daugybė kitų atlikėjų, net nesinori visų atskleisti. Žinoma, pasirodys ir Egidijus Dragūnas. Filmavimai vyks iš dviejų vietų, bet visa tai bus galima pamatyti iš namų. Į Rotušės aikštę šiemet pakvietėme tik negalią turinčius vaikus ir juos lydinčius asmenis, nes įprastomis sąlygomis jie nelabai turi galimybės pamatyti eglutę gyvai“, – kas eglutės įžiebimo koncerte šildys kauniečių širdis bei kur stebėti šventinį koncertą pasakojo Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H.

H. portretas
Ji ne dovanoja egle o parduoda uz pusantro simto tukstanciu euriuku ir dar su atkatais.

Achacha

Achacha portretas
Nepigi egle tik 160000 ar ne per brangi sita Kauno dekoruotoja kai jai sumoka desimteriopai daugiau nei reikia.

Jo jo

Jo jo portretas
Nieko neileis i aikste usskyrus tik su leidimais savivaldybes narius, ju pazystamus, svogerius ir verslininkelius savus su atzalomis, kurie prisidengs neigaliuju leidimais. Absurdas kazkoks.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių