Kauno gatvėmis nuvilnijo automaidanas

Protestuojančios Ukrainos palaikymo akcijos pasiekė ir Kauną – sekmadienį nuo „Žalgirio“ arenos per miestą pajudėjo 20 mašinų kolona.

Protestuojančios Ukrainos palaikymo akcijos pasiekė ir Kauną – sekmadienį nuo „Žalgirio“ arenos per miestą pajudėjo 20 mašinų kolona.

12 val. nuo arenos pajudėję automobiliai buvo išpuošti Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis. Jie pasuko per Kęstučio ir K.Donelaičio gatves link Parodos g. kalno, o galutine signalizuojančių ir šviesomis mirksinčių mašinų kolonos stotele tapo Kauno pilies prieigos.

Susirinkusiesiems organizatoriai dalino Ukrainos bei Lietuvos vėliavas. Pats kvietimas išplatintas tik vakar vakare per socialinius tinklus.

„Pamenate, koks pasididžiavimas apėmė, kai mažutė Islandija pripažino Lietuvos Respublikos Nepriklausomybę, kiek buvo laimės ašarų? Ukraina dabar vėl atsidūrė Nepriklausomybės kryžkelėje . Nepriklausomybės nuo Rusijos įtakos, nuo antidemokratinių jėgų, uzurpavusių valdžią ir smurtu stumiančių visą tautą atgal į komunizmo glėbį“, – buvo sakoma pranešime.

Kaip pasakojo vienas akcijos organizatorių, miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas, automobilių kolona buvo išreikštas solidarumas su ant pilietinio karo slenksčio stovinčia Ukrainos tauta.

„Automaidanas šiandien tuo pačiu metu vyks ir Vilniuje. Sostinėje yra ukrainiečių judėjimas, draugija, Vilniaus universitete taip pat yra ukrainiečių studentų draugija, o kauniečiams važiuoti iki Vilniaus susidaro šioks toks atstumas. Nežinau tik, ar vilniečiams pavyko gauti leidimą – mes jį gavome operatyviai. Viskas suderinta ir su policija, ir su arenos administracija. Be abejo, tikslas – paremti Ukrainos automaidaną“,– sakė A.Kriščiūnas.

Ukrainoje kaip viena iš protesto formų pasirinktas automaidanas – mašinomis blokuojamos miestų gatvės. Neseniai į Lietuvą gydyti atvežtas vienas Ukrainos automaidano sukilimo iniciatorių, nukentėjęs nuo nežinomų užpuolikų.

Kaunietis Erlandas apie automaidaną sužinojo tik vakar vakare iš socialinių tinklų.

„Trūko šiek tiek informacijos, manau, tikrai daugiau žmonių būtų susirinkę. Aš prisijungiau nedvejodamas, nors kai kurie mano draugai į šią idėją žiūrėjo su šypsena. Domiuosi, kas vyksta Kijeve ir palaikau ukrainiečius“, – sakė kartu su drauge atvykęs vyriškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Man tai nesvarbu ar tynta ar pynta organizuoja Ukrainos griovimo kaip atskiros valstybes palaikyma,bet pasirodo musu valdzioje sedintys yra visai be galvos,jei jie palaiko,-sukius-visoje Europoje padaryt maidana--ponai galvokit ka jus palaikot!Ar jiu manot ,kad tas vyks panemunes miske-ne tai kvieciama daryti su valdisku pastatu uzemimu,atsikvosekit,tegu vazineja visokie tyntos,bet ne savivaldybiu nariai-juk tai pagaliai i savo kedes.

neaisku

neaisku portretas
Nuo ko ta Ukraina lietuviai gina,juk Ukraina kaip ir Lietuva savarankiska valstybe,pati issirinko prezidenta kaip ir Lietuva ir jei jis su savo parlamentu viska isvoge ir prasosi pagalbos tai as suprantu kaip valdymo perversma,tai jei musu valdininkai palaiko,kad butu griaunamas miestas,statomos barikados,uzimami valdininku pastatai-tai ka mes palaikom,tegu persirenka savo valdzia? ar musu valdininkai pritardami siai betvarkei-nesupranta-kad jie kviesdami siuos menesi nezinia kieno islaikomus zmones palaikyti skatina ta pati daryti Lietuvoje?Ar ir Lietuvoj prie seimo kviecia daryti ta pati? kodel mes nesprendziam savo reikalu-o lendam i suverenios valstybes reikalus? taip,Lietuvoje vyko issilaisvinimas is TSRS.o is ko gi dabar reikia issilaisvin Ukrainai?reikia dirbti,nes nei Amerika nei ES neislaikys to kas vyksta Ukrainoje.Be to jei tie organizatoriai zino kaip iveikt bedarbyste,betvarke-kodel jie to nesiima?o uzsiima salies griovimu?

Feliks

Feliks portretas
Kokia geda,padugnes.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių