Kauno gatvėse – nauji greičio matuokliai

Net keliose judriose Kauno gatvėse įrengti nauji greičio matuokliai. Modernūs prietaisai leis užtikrinti eismo saugumą, o greičio mėgėjams teks laikytis Kelių eismo taisyklių (KET).

Kauniečiai pastebėjo, kad Šiaurės prospekte, netoli buvusios „Šiaurinės“ parduotuvės, jau įrengtas naujas greičio matuoklis. Tiesa, kol kas ženklų, įspėjančių apie radarą, dar nėra.

„Jau mačiau, kad įrengtas, tik nežinau, ar jau veikia. Kitose gatvėse apie greičio matuoklį įspėja kelio ženklai, Šiaurės prospekte jų dar nėra, gal radaras dar tik testuojamas“, – svarstė vairuotojas Juozas.

Miesto atstovai „Kauno dienai“ patvirtino, kad Šiaurės prospekte iš tiesų jau įrengtas greičio matuoklis. Savivaldybė taip pat informavo, kad greitis bus matuojamas dar vienoje intensyvioje Kauno gatvėje.

Radarai greičio mėgėjus šaudys tik tose vietose, kur jie įrengti, bet dar vienoje Kauno gatvėje bus įrengtas ir sektorinis greičio matuoklis.

„Greičio matuokliai bus įrengti Užnemunės gatvėje ir Šiaurės prospekte. Jie bus pažymėti kelio ženklais ir kilnojami pagal poreikį, atsižvelgiant į eismo įvykių analizę, pastebėjimus, trikojų matuoklių duomenis“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Jis nurodė, kad šių matuoklių sutarties vertė – apie 92 tūkst. eurų su PVM. Juos prižiūrės UAB „Kauno gatvių apšvietimas“.

Saugumas: nauji greičio matuokliai prisidės prie eismo kontrolės. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Tačiau tai ne vienintelės naujienos, į kurias turėtų atkreipti dėmesį vairuotojai. Radarai greičio mėgėjus šaudys tik tose vietose, kur jie įrengti, bet dar vienoje Kauno gatvėje bus įrengtas ir sektorinis greičio matuoklis. Ten greitis bus matuojamas du kartus ir žiūrima, ar stebimoje atkarpoje vairuotojai važiavo leistinu greičiu, ar vis dėlto spustelėjo greičio pedalą.

„Šiais metais vidutinio greičio matuoklis pradės veikti Tunelio gatvės atkarpoje“, – apie tai, kur bus nauju būdu stebimas transporto priemonių greitis, komentavo M. Matusevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Lietuva vienintele Europos salis kuri yra isteigus keliuose daugiausia greičiu matuokliu ir taip pat Lietuva pirmauja del neadekvačiai istatymu del alkoholio draudimu, nes salėje neveikia priežiūros prevencijos institucijos kurios turetu kontroliuoti nepilnamečius, todėl Lietuvoje priiminejami neracionalus istatymai. Visi sie dalykai kaip ir greičio matuokliai, trikojai, parodo musu šalies korupcija lygi kuris taip pat pirmauja europoje

Pinigų

Pinigų portretas
Rinkykla. Nieko bendro neturinti su saugumu. Uždirbs tiekėjas ir valstybė.

Gintaras663

Gintaras663 portretas
Kas is tu matuoklių kai visų pirma baudos tiesiog juokingos . Ir būtina naikinti tolerancija ne 20 amžius .
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių