Kauno ir Vilniaus ribojimus rengti protesto akcijas įvertino ir prezidentas

Prezidentas Gitanas Nausėda, komentuodamas Kauno ir Vilniaus savivaldybių sprendimą nesuteikti leidimo mitinguotojams reikšti savo poziciją, akcentuoja Lietuvos Konstitucijos įtvirtintas teises.

„Aš pasisakau, nes tai yra įtvirtinta mūsų Konstitucijoje, kad susirinkimo, žodžio laisvė yra įtvirtinti dalykai ir jais turi naudotis visi Lietuvos Respublikos žmonės“, – Alytaus regione lankydamasis teigė prezidentas.

ELTA primena, kad antradienį Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė nesuteikti leidimo Lietuvos šeimų sąjūdžio prie Seimo rugsėjo 10 d. organizuotam mitingui. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas išskyrė tris tokio sprendimo priežastis.

R. Dačkaus/Prezidentūros nuotr.

„Visų pirma – vieta. Leidimas prašomas iki 15 tūkst. žmonių, ir mes matome, kad fiziškai toje teritorijoje tiek žmonių tiesiog netilps. Saugus atstumas iki Seimo yra 75 metrai. Taip pat gavome Martyno Mažvydo bibliotekos atskirą kreipimąsi, kad yra trikdomas jų darbas ir jų sklype mes turime užtikrinti praėjimą. Todėl tas plotas dar labiau mažėja“, – aiškino A. Bužinskas.

Kauno miesto savivaldybė nėra linkusi suteikti leidimo „Kaunas Pride“ organizuojamam renginiui.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigia, kad tai, ar šeštadienį planuojamos „Kaunas pride“ eitynės įvyks, priklausys nuo teismo sprendimo.

Visvaldas Matijošaitis/Vilmanto Raupelio nuotr.

„Viskas bus taip, kaip nuspręs teismas. Mūsų nuomonė yra tokia, jų nuomonė ir prašymas – kitoks. Jeigu teismas nuspręs leisti, tegu vaikšto“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Kauno meras.

Pats meras pažymėjo, kad tokioms eitynėms ir LGBTQ+ bendruomenės keliamiems reikalavimams nepritaria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichiatras

Psichiatras portretas
Siūlau surengti Lietuvoje esančių psichiatrinių ligoninių pacientų paradą. Galima būtų pasikviesti ir kitų šalių psichinius ligonius. Ne? O kuo jie blogesni už LGBT?

tik

tik portretas
idomu kaip jo seima vertyna tokius poelgius kurie deja art pinigu nenesa jokios garbes nei jam nei seimai juk matome is kom kuriuos sis /elitas/ vertyna kaip /neadvekaci/us/ jiems nepatinkancius taip absoliuci/ai nesi/skaitoma su tauta pries kuria naudojama prievarta ir policine diktatura madalovo lygio /janicaru/ tai parsidave sovietkirpimo asmenys kuriu tevai diedukai istykimai tarnavo sovi/etams o siandien isverte /politkailinius o reikalui pakrypus gali vel atsiversti tai veidmainiai isgamos kuriems nieko svento nera==========

mne

mne portretas
kazetsa cto luce byt horosym santehnikom cem hujovym prezidentom marijonetkoji kotorogo nikto neliubit tolko te kotorym est vygoda .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių