Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno kempingams – aukso amžius

2014-07-21 08:20

Abiejuose Kauno kempinguose gausu turistų. Regis, Kaune susikerta į šiaurę ir į pietus nameliais ant ratų keliaujančių turistų maršrutai.

Abiejuose Kauno kempinguose gausu turistų. Regis, Kaune susikerta į šiaurę ir į pietus nameliais ant ratų keliaujančių turistų maršrutai.

Priekaištų neturėjo

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Kauno kempinge Jonavos g. tebuvo trys laisvos vietos, o iš penktadienio į šeštadienį – nė vienos. Kauno regiono kempinge "Camp Inn", esančio ant Lampėdžių ežero kranto – pusė užimtų vietų. "Dirbame tik antri metai. Šiemet turistų jau 50 proc. daugiau", – "Camp Inn" administratorius Domas tikisi, kad kitąmet ir jų kempingas bus pilnas.

Dieną abiejuose kempinguose gana ramu. Atvykusieji pasistato namukus ant ratų, sėda ant atsivežtų dviračių ir mina į miestą. Grįžta tik vakare. Nusprendusieji keliauti toliau pernakvoję kempingą palieka anksti ryte.

"Dar vieną naktį liksiu čia. Karšta, o čia – ežeras šalia", – šyptelėjo Andre iš Olandijos. Vyras šeimą išleido į miestą, o pats nutarė pailsėti "Camp Inn" pušų paūksmėje.

Apsistoti Kauno regiono kempinge keliautojas nusprendė dėliodamas šeimos atostogų maršrutą, o adresą ir visą reikiamą informaciją rado internete. Andre šiam kempingui tikino neturintis jokių priekaištų. Esą šis nenusileidžia kitiems jo lankytiems kempingams, net išsiskiria naujumu ir tvarka.

"Mėgstame keliauti. Susimetame daiktus, daugmaž apsibrėžiame maršrutą, pasižiūrime, kad kelyje būtų kempingas ir lekiame", – pasakojo svečias. Andre aiškino, kad stabtelėti Kaune nutarė todėl, kad tai patogi vieta pakeliui į Norvegiją. Kokiu maršrutu grįžti, olandas spręs pasiekęs galutinį tikslą. Pasirinkimas priklausys nuo to, kokių įspūdžių paliko lankyta vieta.

Gyrė pirtį

Turistai kempinguose dažniausiai užsibūna dieną ar dvi. Pagrindiniai Kauno kempingų gyventojai – vokiečiai, olandai, suomiai. Beje, suomiai, traukę į Europos pietus, buvo maloniai nustebinti apsilankę lietuviškoje saunoje. "Beveik kaip namie", – administratoriui Domui dėkojo svečiai.

Saunos kokybe pradžioje įsitikina kokie du suomiai, o po gero įvertinimo į ją patraukia ir kiti. Administratorius pastebėjo, kad turistai elgiasi tvarkingai ir nešiukšlina. To nepasakysi apie kauniečius.

Bendras Lampėdžių ežero paplūdimys, kuriuo naudojasi ir kempingo gyventojai, nusėtas popieriais nuo ledų, sumuštinių likučiais ir kitomis šiukšlėmis. Administratorius stebėjosi, kad žmonėms vis dar sunku kelis žingsnius paeiti iki šiukšlių konteinerių, kurių paplūdimyje tikrai ne vienas.

Patogus pravažiuojant

Šiemet baigta Kauno kempingo Jonavos g. rekonstrukcija gerokai pakeitė jo veidą. Ko gero, vienas svarbiausių dalykų – nuo gatvės triukšmo apsauganti akustinė sienelė. Lampėdžių ežerą šio kempingo gyventojams atstoja didžiulis baseinas. Žalumos čia mažai, bet viskas tvarkinga ir yra turistams būtinos paslaugos.

"Pas mus nėra kavinės, bet šiemet sudaryta sutartis su vienu restoranu, jei klientai pageidauja, galime užsakyti ir pusryčius, ir pietus. Tačiau tokio prašymo dar nebuvo. Dažniausiai jie valgo mieste", – pastebėjo Kauno kempingo administratorius.

Olandas Bruno jau rengėsi išvažiuoti. "Man čia viskas patiko. Jūsų Senamiestis nei per mažas, nei per didelis – pats tas", – Bruno namuką ant ratų palikęs kempinge su draugais miestą apžiūrėjo dviračiu. Svečias tvirtino, kad kempingas labai patogioje vietoje – nereikia su namuku ant ratų gilyn į miestą brautis.

Abu Kaune esantys kempingai pastatyti ne be ES paramos. Į kempingo Raudondvario pl. statybas Kauno miesto savivaldybė kartu su ES parama investavo 2,5 mln. litų. Kempingo Jonavos g. rekonstrukcijai atseikėta 1,7 mln. litų ES ir savivaldybės lėšų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų