Kauno klinikinė ligoninė įvardijo, kiek dabar šalia gimdyvės gali būti artimųjų

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinė ligoninė teigia sulaukianti daug klausimų dėl ligoninėje esančio karantino. Gydymo įstaigos atstovai įvardijo naujus reikalavimus lankytojams.

„Pranešame, kad su gimdyve gimdant ir po to kartu su ja mūsų gimdymo namuose gali būti tik vienas artimųjų. Kitų asmenų lankymas draudžiamas. Atsiprašome už nepatogumus ir linkime stiprios sveikatos“, – pirmadienio rytą feisbuke rašė ligoninės atstovai.

Penktadienį ligoninė skelbė, kad atsižvelgiant į Vyriausybės paskelbtą valstybės lygio ekstremalią situaciją visoje šalyje dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmės buvo sugriežtintas gripo epidemijos metu paskelbtas karantinas – ligonių lankymas įstaigoje draudžiamas.

Ligoninė taip pat priminė, kad naujajam koronavirusui būdingi į gripą panašūs simptomai: karščiavimas, kosulys, dusulys ir kiti kvėpavimo sutrikimai. Jei simptomai pasireiškė keliaujant po Kiniją, Šiaurės Italiją (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionus), Honkongą, Iraną, Japoniją, Pietų Korėją ir Singapūrą, grįžus iš šių šalių, ar per dvi savaites po kontakto su tikėtinu ar patvirtintu COVID-19 atveju, tokiu atveju reikia nedelsiant skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas. Jei simptomai pasireiškia skrendant lėktuvu, nedelsiant informuoti lėktuvo įgulą.

Jei žmogus nekeliavo į Kiniją, Šiaurės Italiją (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionus), Honkongą, Iraną, Japoniją, Pietų Korėją ir Singapūrą, neturėjo kontaktų su tikėtinu ar patvirtintu COVID-19 atveju 14 dienų iki susirgimo, tokiu atveju pajutus šiuos simptomus reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Nekeliavus į Kiniją, Šiaurės Italiją (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionus), Honkongą, Iraną, Japoniją, Pietų Korėją ir Singapūrą ir neturėjus kontakto su tikėtinu ar patvirtintu COVID-19 atveju bei nejaučiant minėtų simptomų, jokių tyrimų atlikti ar imtis specialių priemonių nėra reikalo.

Veikia karštoji linija – gyventojai gali konsultuotis telefonu 8 618 79984 (visą parą konsultuoja NVSC specialistai).

Norint pateikti informaciją apie save, reikia kreiptis į NVSC šiais būdais: tel. nr. 85 212 4098, el. paštu info@nvsc.lt arba NVSC interneto svetainėje užpildyti pateiktą formą.

Vyriausybė pranešė, kad laboratorijoje pirmadienio rytą dėl koronaviruso tiriama 15 ėminių, naujų patvirtintų atvejų nėra.

Vienintelis Lietuvoje koronaviruso atvejis buvo patvirtintas praėjusį penktadienį Šiauliuose iš Italijos grįžusiai moteriai.

Visame pasaulyje užfiksuota beveik 89 tūkst. koronaviruso atvejų, mirė daugiau kaip 3 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nesaugu,ir šiaip neestetiškai atrodo gimdanti moteris,tai manau,kad ten neturi būti joks vyras.Ką jis gali padėt,psichologiškai palaikyt?Taigi galės grįžus,namuose tą padaryti...O gimdymo namuose plinta streptokokinės,stafiliokokinės infekcijos tarp naujagimių,gimdyvių.Anksčiau net studentai nebuvo pageidautini,o čia matai eiliniai-žiūrovai.

Da

Da  portretas
nebūtina rutina tu mulkiu kišakliu pasturgaliu kuir ten veržiasi, žiūrėti kaip gymdo, eik į ferma prie karviu ten žiopsok jeigu veterenaras ims prašyti verši yžtraukti už koju, pririšta virvę, va turėsimenkiausia supratima o ne ten tupėti,žiopsoti ka pati šaukia veršeli o ka mažė nori, gal už koju iki vonios nunešiu ir vonioj gymdyma atliksi, velnias imtu tos tuščia ragius pacanus o tos mažės žiūrėk kaip moka o po tokios operos žiūrėkim kaip šoka tik tra tata , dedu popierio lapa eik šalin tu velnias idijotas tinginis pinigo neneši šeimos vaiku išlaikymui, va jūsų tėisiu lygiu teisių su vyrais nuopelnas o dar jeigu biski karjeros laipsniu palipo aukštin į 68 gangaus laipteli o kokie velnio nešta bėl berneli kuo greičiau sutars su motule o tada jau nors imk ilpa ir visu hodu į ten lėk, sparnus nukėles, o po to ima ir gėda neverk prie kapo durnius pasikorė, va ka daro lygios tėises o vaiku teises juk tėvas liko tik dėl miko, po užpakaliu vienu spiuju prist , pokšt , ir daina baigta,

Remis

Remis  portretas
Manau tik visiskas daunas gali spoksoti kaip moteris gimdo.siuolaikiniai pridurkai net selfius darosi.nesvarbu kad vaikas ne jo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių