Kauno klinikinėje ligoninėje pašventinta nauja koplyčia

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinėje ligoninėje, Laisvės alėjoje 17 esančiame padalinyje, vasario 11 d., Pasaulinę ligonių dieną, vyskupas Kęstutis Kėvalas pašventino naują koplyčią. Ji perkelta į erdvesnes ir patogesnes pamaldoms patalpas.

„Tai erdvė, kur galima pabūti su Dievu. Iš čia jūs išeisite kitokie. Tai pažadu žinodamas, ką reiškia pabūti Dievo akivaizdoje, - kalbėjo vyskupas K. Kėvalas. -  Ši vieta yra priminimas apie brangią Dievo dovaną - gailestingumą. Ligoniai čia gydomi tiek fiziškai, tiek dvasiškai.“ 

Koplyčios atidarymo šventėje vyskupas aukojo šv. Mišias ir pašventino koplyčią. Jis pasiūlė pavadinti šventovę šv. Mergelės Marijos, Ligonių sveikatos vardu. Po pamaldų K. Kėvalas aplankė ir palaimino ligoninėje gydomus pacientus.

Karmelitų parapijos klebonas Renaldas Šumbrauskis padėkojo Kauno klinikinės ligoninės Ūkio ir infrastruktūros sektoriaus vedėjui Kęstučiui Krikščiūnui už bendradarbiavimą įrenginėjant koplyčią, įsiklausimą į dvasininkų pastabas.

Koplyčios altorių ir liturginius reikmenis dovanojo šv. Elžbietos Seserų kongregacijos vienuolės Vokietijoje. Šią paramą organizavo kongregacijos atstovės Lietuvoje. Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas už tai įteikė padėkos raštus seserims Jolantai ir Rafaelai.

Pamaldos naujoje koplyčioje vyksta šeštadieniais 14 val. Šv. Mišias aukoja dvasininkai R. Šumbrauskis ir Jonas Račaitis.

Kauno klinikinėje ligoninės padalinyje, esančiame Josvainių 2, taip pat yra koplyčia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kun.+

Kun.+ portretas
Kokia nepagarba eucharistijai,tabernakulis(tabernaculum) ant palangės, nejaugi ekselencija neturi supratimo apie pagarba eucaristijai.?Kai kuriose Kauno bažnyciose tapo norma,tabernakulius nugrusti į šoninius altorius ,prisidengiant antro Vatikano susirinkimo taisyklėmis.Apgailetina.

Petras

Petras portretas
Maladec stankaras , geras organizatorius. Garbe geriausiam Europs ginekologui kestuciui stankarui!

tegul

tegul portretas
geriau pasventina medikus kad neimtu kysiu ir laikytusi Hipokrato priesaikos....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių